Antena Căutare

Anul 2020 vine cu un val de scumpiri. Euro, estimat să depășească cursul de 4,8 lei

Semne rele anul nou are pentru cheltuielile românilor! Ratele şi chiriile se vor scumpi, pentru că euro va sări de 4 lei şi 80 de bani, avertizează analiştii. Cei cu credite în moneda naţională vor plăti şi zeci de lei în plus pe lună.

Emoţii au şi şoferii, care aşteaptă noile preţuri la pompă, după eliminarea supraacizei la carburanţi. O veste bună şi două proaste pentru şoferi, în prag de 2019: dispare supraacciza la carburanţi, dar cresc accizele la benzină şi motorină. Teoretic, de mâine preţurile se vor schimba la pompă. Nu este deocamdată clar dacă vor scădea sau vor creşte în primă fază.

În scenariul în care companiile vor majora preţurile la pompă după creşterea accizelor, şoferii ar putea suporta o scumpire de 3-4 lei la un plin mediu de 50 de litri de carburanţi. Pe de altă parte, după eliminarea supraaccizei de 32 de bani pe litru, ar trebui să economisim în medie, 19 lei la un plin. Când tragem linie, şoferii ar trebui să iasă în avantaj, însă taxarea carburanţilor nu poate scădea sub nivelul impus de normele europene.

Îngrijorările pentru începutul de an se adâncesc şi dacă ne uităm la lupta dintre euro şi leu. O rată sau o chirie de 300 de euro se va scumpi cu peste 20 de lei. Nici previziunile pentru Robor la trei luni- cel care influenţează cele mai multe credite în lei- nu sunt mai bune. În 2020 ar putea atinge pragul de 3%, ceea ce ar duce la o scumpire a ratei cu peste 50 de lei, arată simulările analiştilor. Tot de mâine, se scumpesc şi ţigările, cu 40 de bani pachetul.

CNAIR a emis notificarea de executare constructorului Salini Impregilo pentru achitarea sumelor decise de Tribunalul Arb... Benzina şi motorina s-au ieftinit. Ce prețuri au fost afișate la pompă pe 1 ianuarie 2020...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x