Antena Căutare

Apartamente ieftine, scoase la vanzare prin executare silita

"Saptamana Financiara" continua publicarea de informatii referitoare la apartamentele scoase la vanzare prin executari silite, cu informatii noi, preluate din lantul legal executori – banci. Ca de obicei, acestea se numara printre cele mai ieftine apartamente de pe piata, dar informatiile despre ele lipsesc din circuitul public. Exceptie fac, poate, unele banci, care au inceput, de cateva luni, sa publice online unele dintre licitatii.

Reguli

Pentru a cumpara un astfel de apartament trebuie sa depuneti 10% din pretul de pornire a licitatiei in contul executorului. In cazul in care nu se castiga licitatia, banii sunt primiti inapoi, cum este si prevazut in art. 514 Cod procedura civila. Trebuie doar facuta o simpla cerere in acest sens. Principalul dezavantaj al acestor licitatii este ca uneori poate aparea situatia in care datornicul reuseste sa faca rost de bani sau sa obtina o prelungire a perioadei de plata a datoriilor si atunci vanzarea nu mai are loc. Nu sunt multi cei care se grabesc sa cumpere apartamente nici macar pe piata normala si cu atat mai putin apartamente executate silit. Este una dintre explicatiile faptului ca multe licitatii se repeta, din lipsa de participanti. Cu alte cuvinte, sansa de a fi singurii participanti la astfel de licitatii ar putea fi mult mai mare acum, in aceasta perioada.

Precizam ca, dupa citirea acestor articole, au existat persoane care au reusit sa cumpere astfel de apartamente, dupa prima sau a doua incercare. Au fost de asemenea si cazuri in care, dupa ce licitatia nu a mai avut loc pentru ca partile s-au inteles, au renuntat sa mai participe. Dupa publicarea acestei serii de articole, au fost destule comentarii de natura sa descurajeze participarea la aceste licitatii. Publicarea acestora se pare ca deranjeaza pe multi care sunt interesati sa fie singurii participanti. Incheiem prin a aminti ca in tarile civilizate, aceste licitatii sunt usor accesibile on-line, ceea ce nu e valabil pentru Romania. Drept urmare, inainte de toate, principalul scop al acestei serii de materiale din care face parte si cel de fata este acela de a aduce un plus de transparenta acestor anunturi, macar prin trecerea lor in revista. Cu alte cuvinte, este de preferat sa se stie despre aceste licitatii decat sa nu se stie.

Vezi in Saptamana financiara la ce preturi se vand apartamentele scoase la vanzare prin executare silita

FMI cere cresterea cotei unice la 20% si a TVA, la 25%... Cat castiga de fapt bugetarii? Vezi distributia salariatilor pe transe de venit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x