- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cine sunt adevaratii cumparatori si cum s-au asigurat acestia ca vor avea un cuvant greu la carma acestui Fond este greu de spus. Depozitarul Central, acolo unde se inregistreaza astfel de tranzactii, nu da publicitatii numele noilor actionari, iar la Fondul Proprietatea aceste date nu exista, cel putin pentru a fi furnizate opiniei publice.
In lipsa unor informatii oficiale despre cei care cumpara astfel de titluri, exista suspiciuni, inclusiv in randul actionarilor, ca personaje influente din zona afacerilor vad in FP un nou FNI.
Lucru care pare sa se confirme daca este sa luam in calcul faptul ca aproape o treime din actiunile Proprietatea au fost tranzactionate in decurs de doi ani. Asta in timp ce guvernantii au tergiversat prin diverse tertipuri listarea la Bursa, respectiv vanzarea intr-un cadru reglementat. Iar in ultima perioada tranzactiile s-au intensificat, in conditiile in care americanii de la Franklin Templeton, care vor prelua administrarea FP, au promis ca-l vor lista la Bursa pana in septembrie.
Din acel moment va fi mai dificil pentru investitorii mari sa cumpere pachete de actiuni in conditii de netransparenta a pretului, ca pana in prezent. Oferta limitata si interesul tot mai mare la cumparare au dublat pretul in primul trimestru, pana la o valoare de 0,5-0,53 lei/titlu. De mentionat ca au fost perioade in care s-a coborat si la 0,1-0,2 lei/actiune.
Tot articolul, in Financiarul