"Datorita numarului mare de cereri de despagubire, AVAS a avut si are mari probleme in a face aceste plati. Ca o stare de fapt, putem sa spunem au fost perioade in care conturile noastre au fost blocate cu titluri executorii depuse de catre pagubiti care isi asteptau restituirea sumelor cuvenite. (...) La nivel national este vorba de o suma de aproximativ 35 de milioane de lei , insa in momentul de fata ritmul platilor nu mai tine de noi, ritmul lor tinand de aceste titluri executorii depuse pe conturile noastre", a spus Marius Lucian Obreja, informeaza Agerpres.
La capitolul despagubiri, sta bine Aradul, judetul aflandu-se cu 5% peste media pe tara, din cele 449 de persoane care au solicitat despagubiri mai trebuind sa fie despagubite numai circa 120.
In Arad, AVAS are in portofoliu 13 societati comerciale, din care trei se afla in procedura de insolventa. Obreja a spus ca din ritmul intrarilor in procedura de insolventa si apoi imediat de intrare intr-o procedura de faliment si lichidare se poate observa ca multe societati comerciale au fost transformate in fier vechi.
"Noi nu avem puterea si anvergura sa facem o analiza in acest sens, dar cred ca ar fi chiar interesant sa vedem care a fost fizic cantitatea in tone a fierului vechi care s-a exportat din Romania. Este o analiza foarte interesanta, daca cineva ar putea sa o faca", a precizat Marius Obreja.