Antena Căutare

Bancile au inceput sa reduca dobanzile la depozitele in lei

Romanii au prins gustul economisirii, iar bancile s-au relaxat. Si au inceput sa reduca dobanzile la depozite. Castigurile de altadata, de peste 7 procente pentru banii pastrati, au devenit o raritate. Partea buna este ca si costul imprumuturilor este in scadere.

Raluca vrea sa puna bani deoparte in fiecare luna. Daca tot face economii, se gandeste sa scoata si un profit din asta. Avantajul este ca alimentarea se face automat in cont, fara sa fie necesara deplasarea la banca. Banii se pot retrage oricand, calculandu-se dobanda la soldul acumulat pana la retragere.

De pilda, la o economie lunara de 500 de lei, timp de 5 ani, dobanda este de 6,5% pe an. La scadenta, la suma din cont se adauga un castig de 5.300 de lei.

Si totusi, dobanzile cu care bancile incearca sa atraga banii clientilor nu mai sunt atat de mari ca in urma cu un an. Castigurile la depozitele in lei au scazut cu peste 0,5 puncte procentuale de la inceputul anului. Pentru economiile pe un an, dobanda medie a coborat sub 6%.

In ultima vreme, Banca Centrala a inceput sa dea mai putini lei bancilor, in intentia de a intari moneda nationala. Bancherii spun ca asta scumpit mai ales imprumuturile in lei ale companiilor, dar numai temporar.

Cash sau card? Vezi cum e mai bine sa faci plati in vacanta!... Apple a batut recordul celei mai mari capitalizari bursiere din toate timpurile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x