Antena Căutare

Benzina s-a scumpit cu 30% in acest an, iar transportatorii maraie la petrolisti

Pretul carburantilor a crescut cu 30% in acest an potrivit transportatorilor, care critica politica “monopolista” de preturi a companiilor petroliere din tara noastra.

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita interventia Guvernului, deoarece preturile carburantilor dezechilibreaza bugetele companiilor, iar curand ar putea sa "blocheze economia" ca si in Grecia.

Uniunea sustine ca firmele de transport sunt nevoite sa suporte o presiune a costurilor din carburanti alaturi de alte componente de cost majorate, respectiv TVA, taxele locale, primele de asigurare si taxele de drum.

"Au fost intelese, desi foarte greu suportate, cresterile datorate majorarii accizelor, a cursului leu/euro si socul cresterii de TVA, dar nu pot fi suportate continuu cresteri de pret motivate permanent de factori externi si obiectivi de catre furnizorii de carburanti a caror singura politica monopolista, chiar in aceasta perioada de criza, este nu conservarea marjei de profit, ci cresterea acesteia in orice conditii", se mai arata in comunicat.

UNTRR are 13.000 de membri - operatori care efectueaza transporturi interne si internationale de marfa si persoane.

Oamenii de afaceri vor "Taxa Robin Hood"

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a cerut de nenumarate ori Executivului in acest an sa introduca o "taxa Robin Hood" pentru companiile petroliere. AOAR considera ca scumpirile carburantilor nu se justifica si ca producatorii din domeniu "au un comportament economic de tip cartel".
Tot articolul, in Jurnalul National

Studiu: Jumatate dintre clientii bancilor sunt nemultumiti de serviciile pe care le primesc... Vanzatorii de brazi forteaza preturile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x