"Adevaratele puseuri de crestere ale cursului de schimb vor aparea in ianuarie-februarie, moment la care foarte multi operatori economici vor achita scadentele la bunurile cumparate in perioada aceasta.
Acesta mai precizează că scumpirile vor începe să se resimtă începând anul 2020.
Cunoastem cu totii ca operatorii economici se aprovizioneaza si platesc pe credit, iar creditul poate fi intre 30 si 90 de zile, in functie de cum s-a negociat cu furnizorul. Dar la un moment dat aceste scadente apar si ele apar de obicei in ianuarie-februarie spre martie", a declarat analistul, notand ca asta inseamna o nevoie mai mare de valuta.
Euro a ajuns marti la un curs oficial de 4.7759 de lei, iar miercuri la 4,7776 de lei/unitate, cu 0,04% mai mult decat marti.
Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!
Scaderea este de circa 2,4% fata de referinta de la finalul anului trecut. De altfel, moneda nationala a bifat aproape zilnic scaderi in fata monedei europene in ultima saptamana.
Benta a adaugat ca evolutia se va vedea in primul rand in cresterile de pret la alimentele care provin din import.
"Toti suferim din cauza acestui curs de schimb valutar. In primul rand, cei care cumpara alimente, o sa le revedem (cresterile de curs - n.red.) in pretul alimentelor, pentru ca multe sunt din import. Apoi, sunt persoanele fizice care evident platesc imprumuturi la banci calculate la un euro mai scump si, cu siguranta, cei care au abonamente in euro la societatile care furnizeaza servicii telecom. Intr-o masura mai mica sau mai mare, vom plati mai mult la aceste utilitati", a spus Adrian Benta.
(sursa: Ziare.com)
Euro a atins un nou nivel record, pentru a treia oară consecutiv: 4,7776 lei... Ministrul Agriculturii: Sprijinul financiar alocat programului pentru susţinerea apiculturii ar putea creşte de la 40 la...