Antena Căutare

Canicula! Hidroelectrica solicita FORTA MAJORA!

Hidroelectrica a cerut activarea clauzei de forta majora, incepand cu date de 1 august, dupa ce seceta s-a instalat din nou in cea mai mare parte a zonelor tarii. Motivul il reprezinta debitele scazute din ultima perioada si prognozele hidrologice nefavorabile pentru semestrul doi al acestui an.

Din cauza debitelor scazute, atat pe Dunare cat si pe raurile interioare, se estimeaza o scadere a productiei anuale in 2012 pana la circa 13 TWh, mai mica decat productia inregistrata in 2011, de 14,6 TWh si decat cea inregistrata in 2010, de 19,6 TWH. Iar Hidroelectrica sustine ca obtinerea avizelor de forta majora se impune deoarece estimarile realizate arata faptul ca societatea va putea livra in perioada urmatoare circa 50% din cantitatile contractate.

Situatia de forta majora inseamna livrarea catre parteneri a unei cantitati de energie electrica egala cu cea produsa.

In prezent, Hidroelectrica furnizeaza doar 20% din energia necesara tarii noastre. Lipsa este acoperita insa de productia pe carbune, care furnizeaza aproape 40% din necesar. Problema nu este noua pentru companie, aceasta declansand forta majora anul trecut in luna septembrie, dupa ce timp de cateva luni compania a ignorat prognozele si a cumparat energie de pe OPCOM pentru a-si indeplini obligatiile din contracte.

Problemele cu apa au fost mereu in atentia societatii in acest an, insa au trecut in plan secundar din cauza insolventei ceruta de catre conducere in luna iunie si a renegocierilor perpetue cu "baietii destepti". De altfel, directorul Dragos Zachia declara la inceputul acestui an ca bugetul companiei de stat este fundamentat pe productia a 15 TWh, dupa ce anul trecut - afectat de seceta - fusese de doar 14,4 TWh.

Casa Regala britanica, in criza: Resedintele inchiritate, camping in curtea de la Windsor... EXCLUSIV! Sah mat in schema evaziunii fiscale de 15 mil. €: Oameni simpli, folositi in tranzactii ilegale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x