Totodata, in acest an, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ar putea vinde mai multe participatii la aproape 150 de firme mici pe care le detine in portofoliu.
„Datele revizuite ale celor mai mari 10 companii de stat care inregistreaza rezultate financiare negative arata faptul ca acestea nu si-au indeplinit tintele privind pierderi operationale din al doilea si al treilea trimestru al anului trecut. De asemenea, arieratele acestor companii au continuat sa creasca. Guvernul a luat diferite masuri pentru a reduce pierderile companiilor - s-au majorat tarifele, costurile s-au redus prin diminuari de personal si restructurari, dar progresul este in continuare incetinit. Unele companii au dezechilibre majore, management si consiliu de administrare inadecvate, iar organizatiile sindicale se impotrivesc schimbarii", potrivit raportului FMI.
Guvernul s-a mai angajat in fata Fondului sa continue procesul de reformare sau de privatizare a companiilor de stat, precum Termoelectrica sau CFR Marfa, scopul fiind obtinerea unui pret optim.
Tot articolul, in Financiarul