Antena Căutare

Cinci cele mai mari provocări cu care se confruntă afacerile online

În noua eră a comerțului, dacă nu ești prezent pe internet, nu exiști pentru cei mai mulți dintre consumatorii pe care vrei să îi atragi.

În noua eră a comerțului, dacă nu ești prezent pe internet, nu exiști pentru cei mai mulți dintre consumatorii pe care vrei să îi atragi.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în 2017, două din trei gospodării aveau acces la internet, iar în zona urbană ritmul de utilizare a internetului este de aproape două ori mai mare decât în zona rurală a țării noastre. Astfel, în regiunile cu putere de cumpărare mai mare, internetul reprezintă o cale extraordinară pentru afaceri să poată comunica și vinde servicii și produse consumatorilor activi. Însă, odată cu dezvoltarea accesului la internet, dar și a vitezei de transfer pentru toți utilizatorii, internetul a devenit o resursă pe care doar cei cu adevărat pregătiți o pot folosi la capacitatea ei maximă.

5 cele mai mari provocări cu care se confruntă afacerile online:

1. Cunoașterea exactă a consumatorilor

Articolul continuă după reclamă

Așa cum se întâmplă și în cazul unui business 100% fizic, precum un magazin de îmbrăcăminte, trebuie să existe un profil al consumatorului interesat de produsele pe care ai de gând să le vinzi. Informațiile despre consumatori legate de sex, vârstă, venit mediu, nivel de studii, interese și mediul din care provin reprezintă repere care te pot ajuta să îți adaptezi mai ușor prezentarea produselor tale, pentru a fi mai atractive categoriilor care te interesează.

2. Adaptarea la noile legislații

Oricât de dezvoltat ar părea în acest moment, internetul este totuși destul de tânăr, iar asta înseamnă că legislația pentru reglementarea acestuia nu este completă și se schimbă la un interval regulat. Astfel că adaptarea la noile legislații poate deveni o mare bătaie de cap. Iar pentru un magazin online care lucrează cu date personale, precum cele enumerate la punctul anterior, există în momentul de față o nouă provocare extrem de importantă. Și anume, obligația proprietarului de a respecta noua lege de protecție a datelor personale, denumită, pe scurt, GDPR. Un ghid complet despre GDPR te poate ajuta să clarifici exact măsurile pe care trebuie să le iei ca afacerea ta să nu primească amenzi extrem de usturătoare.

3. Trebuie să țină pasul cu noile tehnologii din piață

Alături de legislația nouă, un business online trebuie să mai țină cont și de noile tehnologii și inovații online apărute, mai ales pentru management-ul intern al firmei, dar și pentru comunicarea mai ușoară cu clienții. Cu cât un website va fi accesat mai des, cu atât va trebui un server mai puternic, altfel există riscul ca totul să pice și astfel satisfacția clienților să scadă considerabil. Orice antreprenor este obligat astfel să asigure investiții în zona de tehnologizare a afacerii sale, pentru a putea crește pe termen lung.

4. Comunicarea inteligentă

Și pentru că am adus în discuție comunicarea inteligentă cu clienții, aceasta trebuie asigurată prin toate platformele disponibile. Vorbim așadar despre o echipă de comunicare pe care orice business online trebuie să o aibă, pentru a putea promova produsele și serviciile pe rețele de socializare, prin newsletter, dar și prin reclame atent targetate pe cele mai importante motoare de căutare.

5. Nu se orientează acolo unde sunt cei mai mulți potențiali consumatori

Iar pentru o comunicare eficientă, e foarte important ca un business online să se orienteze mereu pe canalele și dispozitivele unde există cei mai mulți potențiali consumatori. Dacă în urmă cu 8 ani consumul de internet prin desktop era lider detașat, dezvoltarea dispozitivelor mici și extrem de puternice, precum tabletele, dar mai ales a telefoanelor inteligente a permis ca internetul să fie accesat în proporție uriașă de către consumatori prin intermediul lor. Un business care va comunica folosind reclame și printr-un website care nu a fost conceput întâi pentru telefonul mobil va avea mari probleme să atragă clienți și, prin urmare, să-și sporească profitul.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: By Nong Mars

Noutatea pe care o aşteptau toţi românii! ANAF NU te mai poate executa silit... Vești bune pentru salariații români! Salariile ar trebui să EXPLODEZE în perioada următoare! ”Veniturile vor crește cu 4...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x