Live acum
Prime Time 20:50Observator Special

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Profi Rom Food preia 18 magazine Pram Maya

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că a autorizat tranzacţia prin care Profi Rom Food intenţionează să preia optsprezece spaţii comerciale aflate sub controlul unic al companiei Pram Maya.

”În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, arată un comunicat al autorităţii de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Profi este deţinută de compania luxemburgheză MEP Retail Luxco Sarl, care face parte din grupul de investiţii de tip private equity Mid Europa. Principalul obiect de activitate al Profi îl reprezintă comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun.

În România, Profi îşi desfăşoară în prezent activitatea prin magazine nespecializate de tip super/hipermarket şi magazine de proximitate.

Pram Maya are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun. Spaţiile comerciale Maya se încadrează în categoria magazinelor de proximitate.


Sursa : news.ro

Recomandari