Bautorii de cafea ar putea sa ia in considerare sa puna pe picioare un adevarat business care sa porneasca de la pasiunea lor pentru aceasta licoare aproape magica. Oricat de bine ar suna, insa, aceasta idee, pentru a fi pusa in practica este nevoie de timp, rabdare, gandire strategica si, desigur, de o resursa indispensabila: banii.
Daca te-ai vedea in postura de a-ti savura aromata cafea chiar in propriul tau coffee shop, iti spunem cum sa iti deschizi o astfel de afacere in 3 pasi simpli!
Pune-te la curent cu tendintele din piata
Nu poti incepe o afacere fara sa cunosti piata pe care urmeaza sa activezi. De aceea, e foarte important sa stii care sunt tendintele in aceasta industrie, mai ales daca vrei sa te diferentiezi printr-un avantaj competitiv care face referire la produse sau la servicii si nu neaparat la pret. Ca antreprenor care doreste sa detina un coffee shop care sa atraga cat mai multi clienti e important sa alegi corespunzator aparatele necesare, care pot fi foarte scumpe. Desi investitia necesara pentru aceasta directie poate fi destul de mare, acest lucru iti poate asigura o buna parte din profit. E foarte important sa le oferi clientilor ceva diferit, iar asta este posibil si prin alegerea unor echipamente moderne pentru prepararea cafelei.
Alege locatia potrivita
Cafenelele se vor bucura intotdeauna de clienti care vor sa savureze o cafea proaspata pentru a se energiza de dimineata sau pentru a purta o discutie placuta cu un coleg sau cu o persoana mai apropiata. Toata ideea este sa iti deschizi o cafenea intr-o locatie in care sa existe potentiali clienti, e foarte important sa alegi o locatie care are vad. Astfel, zonele foarte bune sunt cele in care exista cladiri de birouri, de exemplu, sau poate chiar spatiile comerciale. Ia in calcul, insa, si costurile aferente chiriei pe care va trebuie sa le acoperi lunar, in cazul in care nu vei fi proprietarul locatiei respective.
Capata experienta
Din pacate, pasiunea pentru cafea nu este suficienta pentru a pune la punct o cafenea, desi poate reprezenta un inceput bun. Pe langa pasiune, este nevoie si de putina experienta. Prin urmare, daca nu ai mai lucrat niciodata in domeniu, nu ar fi rau sa te familiarizezi cu ceea ce inseamna, de fapt, sa lucrezi intr-o cafenea. Poti face acest lucru chiar petrecand cateva saptamani ca angajat intr-un coffee shop, sau ca pur observator.
Pe langa toate acestea, vei avea nevoie si de furnizori care sa te ajute sa iti atingi scopul pentru care ai pornit pe drumul antreprenoriatului. De asemenea, e esential ca activitatea ta sa se desfasoare in legalitate, motiv pentru care vei avea nevoie de echipamente fiscale de calitate, cum ar fi o casa de marcat Datecs, un sistem POS sau chiar o imprimanta fiscala.
E JALE pentru românii cu credite! ROBOR explodează, iar dobânzile se vor dubla... Curs valutar 7 mai. Vești bune! Leul se impune în fața euro...