Dupa clasificarea spitalelor, doar sapte dintre cele 352 sunt in categoria 1, foarte inalta, dar si acestea au unele problemele pe care trebuie sa si le puna la punct pana la finele anului pentru a evita declasificarea.
Cseke Attila spune ca peste 95% dintre spitalele din reteaua Ministerului Sanatatii si a autoritatilor locale au ordin de clasificare.
Dintre acestea, majoritatea, respectiv 123, sunt in clasa a IV-a de competenta, 92 sunt in clasa a V-a monospecialitate, in special de boli cronice, 35 sunt in categoria a III-a, 14 in categoria a II-a, iar 21 de unitati sanitare sunt in clasa I M, aici fiind majoritatea institutelor nationale.
Dintre acestea, majoritatea, respectiv 123, sunt in clasa a IV-a de competenta, 92 sunt in clasa a V-a monospecialitate, in special de boli cronice, 35 sunt in categoria a III-a, 14 in categoria a II-a, iar 21 de unitatii sanitare sunt in clasa I M, aici fiind majoritatea institutelor nationale.
Ministrul Cseke a mai anuntat extinderea numarului de medicamente generice in programele natiionale si introducerea unui pret de decontare care sa fie mai mic decat preturile platite acum de catre stat, care care ar putea fi aplicate pana la toamna.
"Daca vorbim despre spitale private, din cele 94 de unitati sanitare private care functioneaza cu autorizatie, 66 au depus solicitari pentru clasificare. Dintre acestea, 11 sunt clasificate in categoria a IV-a, 39 in a V-a, noua sunt neclasificabile, din care sase nu sunt spitale pentru ca ofera doar spitalizare de zi, iar trei nu indeplinesc criterii de clasificare si sase dosare sunt retrimise pentru clarificari sau conformare", spune ministrul Cseke.
Sursa: Jurnalul National