Antena Căutare

Dosarul evaziunii de 40 mil. €/an: Senatorul PSD Cezar Magureanu, audiat de procurori

Senatorul PSD Cezar Magureanu a fost chemat din nou la sediul DIICOT. Parlamentarul a fost citat in dosarul in care este acuzat ca a sprijinit clanul "Butoane", cel care a prejudiciat statul cu peste 120 de milioane de euro. Ginerele lui Cezar Magureanu a fost deja arestat.

Cezar Magureanu a ajuns la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in jurul orei 13.00, el spunand ca a venit pentru a da o declaratie. In 23 iulie, procurorii DIICOT - Structura Centrala au dispus inceperea urmaririi penale fata de senatorul Cezar Mircea Magureanu, pentru sprijinire a unui grup infractional organizat. Procurorii DIICOT il acuza pe senatorul Cezar Magureanu ca i-a sprijinit pe ginerele si fiica sa, Sorin Adrian si Raluca Livia Ioana Gazdac, cercetati alaturi de Octavian Grecu, zis "Butoane" si sefi din ANAF in dosarul de evaziune fiscala de peste 40 de milioane de euro anual, incepand din 2010.

In dosarul evaziunii fiscale de peste 40 de milioane de euro pe an, 39 de persoane au fost arestate preventiv. Printre acestea se numara ginerele senatorului Magureanu, Sorin Gazdac, Nicusor Dragan, director general adjunct al ANAF, Dan Stroe, director de achizitii in cadrul ANAF, Octavian Grecu, zis "Butoane", si omul de afaceri de origine libaneza Nicole Saikaly, cunoscut in presa mondena drept fostul iubit al Ginei Pistol.

DIICOT arata, in referatul cu propunerea de arestare preventiva a celor 39 de persoane, cum senatorul Cezar Maguranu isi linistea mereu fiica in legatura cu controalele dese la firmele ginerelui sau, spunand ca va discuta despre acestea cu fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar. Procurorii DIICOT mai arata ca, la un moment dat, la inceputul anului, in urma declansari unor controale la alte firme ale familiei Gazdac, s-a angajat sa discute cu "ministrul", anchetatorii mentionand ca, cel mai probabil, ar putea fi vorba despre fostul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu.

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost audiat si el, in 27 iulie, de procurorii DIICOT in cazul senatorului Cezar Magureanu. Blejnar a confirmat ca fiica senatorului, Raluca Gazdac, a fost in audienta la el, la ANAF, precizand insa ca oricine solicita audienta era primit. El a sustinut ca nu a intervenit in niciunul dintre controalele facute la firmele familiei fiicei senatorului.

Potrivit procurorilor, in perioada 2010 - 2012, gruparea infractionala a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex.

Banca elena Piraeus a preluat ATEbank, inclusiv sucursala din Romania... Leul se trezeste in fata monedei europene si a dolarului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x