Antena Căutare

Ești îngrijorat de factura la gaze? Iată ce poți face pentru reducerea consumului!

Deși iarna aceasta avem o iarnă extrem de caldă cu temperaturi foarte mari pentru această perioadă, ne gândim cum putem face economii la energie.

Ești îngrijorat de factura la gaze? Iată ce poți face pentru reducerea consumului!
Ești îngrijorat de factura la gaze? Iată ce poți face pentru reducerea consumului!

Știi că factura ta pentru consumul casnic este protejată de prețul plafonat la 0,31 lei/ kWh cu TVA, unul mult mai mic decât prețul real, însă, chiar și așa, te întrebi cum poți plăti mai puțin la factură?

Auzim peste tot că trebuie să reducem consumul de energie, însă acest lucru nu înseamnă să faci frigul. Ci doar să ai mai multă grijă și să nu irosești energia. Cu câteva lucruri simple, potrivit ENGIE, furnizor de gaze naturale și servicii tehnice, poți să ai un consum mai mic, deci și mai mulți bani în buzunar.

#1. Știai că fiecare grad în minus setat la termostat înseamnă o economie de până la 5% la consum? Două grade în minus în casă înseamnă 10% reducere a consumului. Și, implicit, a valorii consumului.

#2. Dacă ai posibilitatea, ia în calcul înlocuirea centralei vechi. Una nouă consumă cu până la 20% mai puțin. O centrală nouă este o investiție, dar, pe termen lung, vei putea face economii.

#3. Nu opri centrala dacă pleci de acasă pentru câteva ore. Locuința se va răci brusc și va fi nevoie de mai multă energie să o încălzești la loc. Dacă pleci pentru mai mult de o zi, e bine să reduci temperatura la 16°C.

#4. Un alt sfat simplu este să folosești un capac atunci când gătești. Căldura se va păstra în interiorul vasului, iar mâncarea se va găti mai repede. Atunci când e posibil, gătește două preparate la cuptor în același timp.

#5. Aerisește periodic caloriferele și evită amplasarea de mobilă în apropierea acestora.

#6. Ține draperiile deschise ziua astfel încât locuința să se încălzească natural de la soare cât mai mult.

#7. Alege să înlocuiești baia în cadă cu dușul rapid. Vei consuma, astfel, mai puțină energie.

Nu uita! Cea mai ieftină energie este cea pe care nu o consumăm!

Pentru alte sfaturi utile, intră pe engie.ro.

(P) Exploatați puterea energiei regenerabile și obțineți independența energetică... (P) Mega Image a obținut certificarea Top Employer 2023 cu cele mai bune performanțe la strategia de aliniere a obiectiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x