Antena Căutare

Eurogrup - Acord de peste 500 de miliarde de euro pentru ajutor imediat privind consecinţele pandemiei

Miniştrii de Economie şi Finanţe din zona euro au ajuns, joi seară, la o înţelegere privind pachetul de măsuri economice care vor mobiliza peste 500 de miliarde de euro în împrumuturi pentru a sprijini statele, firmele şi angajaţii afectaţi de impactul pandemiei de Covid-19, după ce Olanda a fost de acord să destindă condiţiile de accesare a fondului de ajutorare, cunoscut ca Mecanismul European de Stabilitate (MES).

Măsurile luate noaptea trecută erau „de neimaginat” în urmă cu doar câteva zile, a recunoscut preşedintele Eurogrupului, Mario Centeno, care a precizat că vor fi făcute eforturi pentru ca ele să fie disponibile în două săptămâni, informează TVE.

Miniştrii au convenit asupra unei linii de credit a MES de 240 miliarde de euro pentru a oferi lichidităţi statelor, mobilizarea a 200 miliarde de euro în investiţii din partea Băncii Europene de Investiţii, pentru împrumuturi în cazul întreprinderilor mici şi medii, şi un fond de 100 de miliarde de euro garantat de ţările membre pentru fond de şomaj şi păstrarea locurilor de muncă.

În acord nu au fost cuprinse euro-obligaţiunile, cerute de ţările din sudul Europei.

Eurogrupul a reuşit să ajungă la această înţelegere după ce miercuri a fost suspendată reuniunea, după 16 ore de negocieri fără consens.

Surse diplomatice şi oficiali au declarat că neînţelegerile dintre Italia şi Olanda referitoare la condiţiile care trebuie ataşate creditelor din zona euro destinate guvernelor care se luptă cu pandemia blochează progresele aprobării unor fonduri de 500 de miliarde de euro.

Sursa : news.ro

Propunerile CFR Călători la rectificarea bugetară: Deblocarea a 10% din compensaţia pentru transportul feroviar de călăt... OPEC, Rusia şi alte state aliate au convenit o reducere record a producţiei de petrol şi vor ca SUA şi alţi producători ...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x