FMI ar vrea ca pensionarii si salariatii sa fie protejati

Sindicatele au propus reprezentantilor FMI sa discute cu Guvernul astfel incat salariile si pensiile sa fie indexate cel putin cu rata inflatiei in 2012. Delegatii FMI au fost de acord ca salariatii si pensionarii trebuie protejati, dar au spus ca nu se ocupa de bugetul Romaniei.

Reprezentantii FMI au spus ca ei nu manageriaza la nivel micro bugetul Romaniei aceasta fiind treaba Guvernului.

"FMI a fost de acord cu propunerea noastra de protejare a celor peste 6 milioane de cetateni, salariati si pensionari, pentru a nu impinge aceasta populatie vulnerabila spre zona de creditare", a spus Dumitru Costin, potrivit Mediafax.

La randul sau, vicepresedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu, a prezentat celor de la FMI si Comisiei Europene, principala problema in acest moment in Romania, respectiv imposibilitatea de a colecta taxe, doar 28% fiind preluate in prezent. Din aceasta cauza bugetul nu poate face fata problemei, iar raspunderea cade pe umerii pensionarilor si a salariatilor.

"Guvernul nu se atinge de coruptie, iar in momentul de fata aceasta este principala problema a Romaniei", a spus Liviu Apostoiu.

Sindicatele au precizat ca iau in calcul actiuni sindicale in cazul in care salariile vor fi inghetate.

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri