Antena Căutare

FMI: Noul acord UE este doar o solutie partiala

Acordul de integrare fiscala si coordonarea politicilor economice agreat de statele UE reprezinta un pas in directia corecta, dar nu o solutie completa pentru criza datoriilor de stat, a declarat economistul sef al Fondului Monetar International (FMI), Olivier Blanchard, citat de Reuters.

"Sunt mai optimist decat in urma cu o luna, cred ca s-au facut progrese. Ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta este important, face parte din solutie, dar nu reprezinta solutia in intregime", a afirmat Blanchard la o conferinta de afaceri organizata de publicatia israeliana Globes la Tel Aviv.

Oficialul nu a precizat ce noi masuri ar fi necesare.

Intrebat daca declaratiile politicienilor europeni cauzeaza volatilitate pe piete, Blanchard a afirmat: "O buna parte din volatilitate provine din declaratii din Europa, care arata gama larga de opinii si incapacitatea de a ajunge la un proces decizional logic".

In legatura cu decizia liderilor europeni de a finanta bugetul FMI cu 200 miliarde euro, pentru a ajuta institutia sa sprijine tarile cu probleme din zona euro, a fost calificat de Blanchard drept „foarte important".

Acum putem merge la alte tari sa le spunem: Europenii ne-au dat bani, voi puteti ajuta?", a aratat economistul sef al FMI.

Sursa: Jurnalul National

Romanii vor strange cureaua pana la gaurile facute de un nou indicator: deficit structural... Romania, pe ultimul loc in UE in functie procentajul firmelor care utilizeaza internetul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x