Antena Căutare

Franta: Ancheta impotriva agentiei internationala de rating Standard & Poor’s

Agentia de rating Standard&Poors a difuzat din greseala, un mesaj care anunta scaderea notei de tara a Frantei. Mesajul a alarmat pietele financiare, inainte ca agentia sa difuzeze, in graba, o rectificare. Autoritatile franceze au deschis o ancheta asupra cazului.


Ulterior, agentia americana a explicat ca a fost vorba de o eroare tehnica: mesajul in cauza a fost automat expediat unora dintre abonatii S&P. In comunicatul sau, agentia a tinut sa precizeze a „nota Republicii franceze este neschimbata: „AAA" cu o perspectiva stabila. Incidentul nu are nici o legatura cu vreo activitate de supraveghere a ratingului", sublinia textul.

Coincidenta ca aceasta eroara sa survina in aceeasi zi in care Comisia europeana a cerut Parisului un plus de eforturi in vederea atingerii obiectivului de deficit propus, de 3% din PIB in 2013. Pe acest fundal, diferenta dintre randamentul obligatiunilor pe 10 ani germane si franceze a atins in cursul zilei de astazi un nivel record de peste 170 puncte de baza.

ANAF a pus sechestru la Nokia. Fiscul are de recuperat datorii de 10 milioane de dolari de la firma finlandeza... FMI saluta "progresele semnificative" facute de Grecia si Italia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x