Antena Căutare

Grecia risca falimentul! "Troica" a amanat acordarea ajutorului financiar

Grecia spera ca, dupa ce, duminica, Parlamentul de la Atena a ratificat noul program de austeritate impus de "troica" (FMI, UE si Banca Centrala Europeana), sa primeasca ajutorul financiar fara precedent, in valoare de 130 de miliarde de euro, plus stergerea unor datorii de 100 de miliarde de euro. Ministrii de Finante din "Zona euro" au amanat insa deblocarea banilor, cerand noi economii bugetare, de 325 milioane de euro.

Potrivit presei elene, noile economii vor fi operate prin reducerea cu circa 10% a salariilor bugetarilor cu regim special, precum militarii, politistii, magistratii si profesorii universitari. De asemenea, se are in vedere si reducerea bugetelor ministerelor.

Protestele din Grecia continua insa, si Guvernul de la Atena se teme de un nou val de violente, pe fondul austeritatii din ce in ce mai drastice.

Potrivit analistilor, pentru a evita falimentul, Grecia trebuie sa achite, pana la 20 martie, obligatiuni de 14,5 miliarde de euro.

Pe de alta parte, FMI estimeaza o contractie de 0,5% in "Zona euro" anul acesta, iar institutia internationala avertizeaza ca problemele din uniunea monetara ar putea impinge in recesiune economia globala.

MAI zboara ocazional de 1,3 milioane de euro... Mihai-Razvan Ungureanu: "Romania este tara cu cea mai mica absorbtie de fonduri comunitare din UE"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x