Antena Căutare

Oltchim va primi ajutoare de urgenta in luna decembrie

Oltchim va primi ajutoare de urgenta intr-o singura transa, in luna decembrie, deoarece nu au fost realizate toate procedurile administrative care sa permita plata mai devreme a primei transe . Decizia a fost luata marti de Guvern.

"Aceasta hotarare a fost luata deoarece nu a fost suficient timp pentru realizarea tuturor procedurilor administrative de deschidere a creditelor bugetare aferente primei transe a ajutorului de urgenta aprobat", explica Guvernul, scrie Mediafax.

In urma cu trei saptamani, Guvernul a decis sa acorde ajutoare sociale pentru 522 de angajati Oltchim, al caror venit mediu lunar pe membru de familie este mai mic de 786 lei si care nu detin in proprietate alte locuinte in afara celei de domiciliu, terenuri cu potential productiv sau utilaje agricole ori de prelucrare a lemnului.

La combinatul Oltchim lucreaza 3.353 angajati.

Productia la combinatul Oltchim a fost reluata joi, la instalatia de electroliza cu membrana, iar in doua saptamani va fi repusa in functiune si electroliza cu catoni de mercur, potrivit reprezentantilor companiei.

Pana in 15 noiembrie ar putea fi date salariile restante ale angajatilor, daca situatia economica a combinatului va permite acest lucru.

Autoritatile romane intentioneaza ca pana la sfarsitul acestei saptamani sa notifice oficial Comisia Europeana cu privire la ajutorul de urgenta pentru Oltchim, de 20 milioane euro.

Romania, dupa Sri Lanka si Mongolia intr-un top privind prosperitatea... Bulgaria depaseste Romania la cateva capitole importante privind calitatea vietii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x