Antena Căutare

Guvernul organizeaza o noua licitatie pentru constructia autostrazii Comarnic - Brasov

Guvernul a scos pentru a doua oara la licitatie autostrada Comarnic-Brasov, care va fi realizata in parteneriat public-privat. Pentru cei 58 de kilometri, executivul are un buget de 53 de miliarde de lei.

Contra acestei sume, concesionarul se va ocupa de obtinerea finantarii, de proiectare, de obtinerea avizelor, de constructia propriu-zisa, dar si de intretinerea ulterioara a autostrazii, care va fi impartita in doua tronsoane, Comarnic-Predeal si Predeal-Brasov.

De-a lungul celor 58 de kilometri vor fi construite 35 de poduri si viaducte si 18 tuneluri. Termenul-limita pentru depunerea ofertelor este 21 ianuarie 2013, iar pretul ofertei va cantari in proportie de 75% in decizia de atribuire a contractului.

Este cea de-a doua tentativa a Guvernului de la Bucuresti de a construi acest tronson de autostrada. Contractul de 4,7 miliarde de euro pentru tronsonul Comarnic-Brasov, semnat cu consortiul Vinci-Aktor, a cazut in aprilie 2010 dupa ce constructorul a renuntat in ultimul moment, invocand lipsa de finantare.

foto: Intact Images

Creditele in euro, pe cale de disparitie. Bancile se indreapta catre imprumuturile in lei... BNR: Investitiile straine directe au crescut la 1,27 miliarde euro, in primele zece luni ale anului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x