Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Guvernul prorogă până la 30 iunie termenul pentru plata impozitului pe clădiri şi pe mijloacele de transport, cu menţinerea bonificaţiilor stabilite de autorităţile locale

Guvernul discută în şedinţa de miercuri prorogarea până la 30 iunie a termenului pentru plata impozitului pe clădiri şi pe mijloacele de transport.

Conform Codului Fiscal, termenul pentru plata impozitului pe clădiri şi teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport este data de 31 martie a fiecărui an, dar, pentru a evita aglomerările de la sediile organelor fiscale locale, în contextul pandemiei de Covid-19, Executivul consideră că este necesară prorogarea termenului de plată până data de 30 iunie 2020.

De asemenea, bonificaţia acordată de autorităţile locale celor care îşi plăteau impozitul până la data de 31 martie va fi menţinută şi în cazul prorogării termenului.

Actul normativ în acest sens urmează să fie discutat şi aprobat miercuri în şedinţa de Guvern.

De altfel, măsura a fost anunţată deja de ministrul Finanţelor Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

”Pentru a veni in sprijinul contribuabililor, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, se prorogă primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020. De asemenea, pentru anul 2020, contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2020, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiază de bonificaţia stabilită de Consiliul Local”, a anunţat, vineri, pe Facebook, Florin Cîţu.

Sursa : news.ro

Recomandari