- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Licitaţia vizează achiziţia de ”servicii avocaţiale de consultanţă şi asistenţă juridică ale unui consultant juridic internaţional care va întrerprinde toate măsurile necesare în scopul îndeplinirii cerinţelor impuse pe pieţele de capital în legătura cu procedura de ofertă publică prevazută de H.G nr 1066/2013 cu modificările şi completările ulterioare”.
Anunţul privind contractarea serviciilor poate fi consultat în SEAP, secţiunea Publicitate anunţuri, şi este însoţit de caietul de sarcini. Ofertele pot fi depuse la registratura Hidroelectrica până la data de 6 martie, orele 12:00.
”Hidroelectrica a intrat pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte procesul de listare. Ne pregătim intens pentru acest proiect, pe care îl dorim si credem ca va fi unul de succes. Am parcurs etape importante, în primul rând prin stabilirea unei direcţii clare de urmat în chestiunea investiţiilor istorice, fapt ce ne-a permis obţinerea unei opinii fără rezerve din partea auditorului independent, netezind astfel, încă de anul trecut, calea către listare. La acest moment ne aflăm în fază de selecţie pentru equity adviser şi astăzi, iată, am lansat procedura de selecţie a consultantului juridic. Intenţionăm să folosim capitalul atras prin listare pentru a dezvolta şi consolida compania şi sperăm ca România să intre într-o etapă de stabilitate şi predictibilitate legislativă astfel încât să poată fi recâştigată încrederea investitorilor. Hidroelectrica are potenţialul de a deveni un fanion al energeticii româneşti şi intenţionăm să valorificăm toate oportunităţile pe care piaţa naţională sau regională le oferă. Suntem pregătiţi de competiţie pe pieţele europene”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.
Decizia de listare a 10% din acţiunile producătorului de energie electrică a fost luată în anul 2013 prin HG 1066 pentru aprobarea strategiei de privatizare a societăţii de producere a energiei electrice în hidrocentrale Hidroelectrica, modificată ulterior prin HG 987/2017.
Hidroelectrica furnizează circa 30% din producţia totală a ţării. În 2018, compania a înregistrat un profit net de 1,93 miliarde lei raportat la o cifră de afaceri de 4,26 miliarde lei.
La finalul lui 2018, Hidroelectrica avea 3.381 salariaţi şi a raportat o producţie de 17,23 TWh obţinută în cele 208 hidrocentrale în exploatare (inclusiv cinci staţii de pompare cu rol energetic), având o putere totala instalată de 6.444 MW.
Sursa : news.ro
RAPORT: România depăşeşte pragul de 250 de ”clădiri verzi”... Consiliul Concurenţei recomandă modificarea legislaţiei din domeniul gestionării deşeurilor de ambalaje...