Hotelierii de pe litoral solicită Guvernului mai multe măsuri, printre care exceptarea de la plata taxelor pe salarii până la 30 iunie, acordarea voucherelor de vacanţă şi subvenţii pentru plata salariilor

Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa solicită Guvernului mai multe măsuri, având în vedere că pandemia de coronavirus afectează vânzările de vacanţe pe litoralul românesc, printre care exceptarea de la plata taxelor şi impozitelor pe salarii între 1 martie şi 30 iunie, amânarea plăţii impozitelor şi taxelor locale pe o perioadă de şase luni, oferirea voucherelor de vacanţă şi acordarea de subvenţii pentru plata salariilor.

Organizaţia Patronală Mamaia a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, faptul că pandemia de coronavirus afectează puternic vânzările de vacanţe pe litoralul românesc, iar operatorii de la malul Mării Negre, dar şi agenţiile de turism care vând litoralul se confruntă cu un blocaj economic. Din acest motiv, solicită Guvernului mai multe măsuri pentru a limita pierderile şi pentru a putea funcţiona în parametri normali în această vară. "Printre aceste măsuri de salvare solicitate se numără exceptarea de la plată a taxelor şi a impozitului pe salarii în perioada 1 martie – 30 iunie 2020, amânarea plăţii impozitelor si taxelor locale a operatorilor din turism si servicii aferente primului semestru din 2020, pentru o perioadă de 6 luni, fără penalizări şi dobânzi, prelungirea termenelor de plată privind impozitele şi contribuţiile sociale de la 1 iulie la 31 decembrie, oferirea imediată a voucherelor de vacanţă şi acordarea de subvenţii pentru plata salariilor”, se arată în comunicatul Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa. Toate patronatele din turism de pe litoral (Organizaţia Patronala Mamaia-Constanţa, Organizaţia Patronală Eforie, Patronatul Ion Movilă Eforie-Techirghiol, Organizaţia Patronală Mangalia, Organizaţia de Management al Destinaţiei Turistice Mangalia şi staţiuni, membre ale Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc), dar şi ANAT, au trimis o adresă către Ministerul Economiei, în care propun o serie de măsuri care ar avea rolul să ajute operatorii din industria turismului şi a serviciilor. Printre alte măsuri cerute de hotelierii de pe litoral se află: utilizarea de instrumente financiare facile pentru a asigura lichidităţile necesare susţinerii activităţii din turism şi pentru a furniza capital de lucru, prin utilizarea ajutoarelor de stat, luând în considerare reglementările de minimis sau schemele de salvare şi restructurare; modificarea legislaţiei muncii privind munca temporară sau munca de acasă; plata imediată a datoriilor statului către operatorii din turism, precum TVA, plata contribuţiilor aferente concediilor medicale de recuperat de către angajator; asigurarea unui fond de urgenţă pentru finanţarea creditării operatorilor din turism prin susţinerea dobânzilor din bugetul statului; alocarea unor fonduri disponibile pentru furnizarea de capital de lucru operatorilor din turism; garanţii de creditare temporară şi ţintite pentru necesităţile de lichiditate pe termen scurt; extinderea scadenţelor împrumuturilor sau orice alte instrumente de politică fiscală menite să atenueze impactul economic al crizei economice cauzate de efectele coronavirusului.

Sursa : news.ro

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Strugurii îngrașă? Beneficii și calorii pentru aceste fructe de toamnă
Strugurii se găsesc sub mai multe forme și culori. Există struguri roșii, verzi și mov, struguri fără semințe. SE pot consuma sub formă de jeleu de struguri, gem de struguri și suc de struguri, stafide, sau vin. Prima viță de vie a fost cultivată în urmă cu mai bine de 8 000 de ani în Orientul Mijlociu. O întrebare care este extrem de populară e legată de faptul dacă strugurii îngrașă sau nu.
Catine.ro
Ultimele știri