"In scrisorile cu FMI si Comisia Europeana este trecuta o fraza: cand situatia economica va permite, luam in calcul majorarea pensiilor si a salariilor. Trebuie sa asteptam finalul treimestrului intai si sa vedem si rezultatele financiare ale companiilor, in baza carora se platesc impozitele. Trebuie sa ne asiguram ca aceste majorari mai pot fi platite si anul viitor. In acest an e nevoie de o crestere economica de cel putin 2%", a afirmat Ialomitianu, in pauza unui seminar pe teme fiscale.
Ministrul Finantelor a adaugat ca nu se doreste repetarea situatiei din 2008, cand o serie de majorari salariale si de pensii au pus bugetul in imposibilitatea de a acoperi angajamentele fata de populatie.
In ciuda informatiilor ca FMI ar fi redus estimarea de crestere economica la 1%, Ialomitianu sustine ca nu vor fi necesare masuri suplimentare de reducere a cheltuielilor sau crestere a veniturilor, intrucat constructia bugetara a fost construita asumand o plafonare a exporturilor, bazandu-se in principal pe investitiile publice si absorbtia fondurilor europene.
Basescu: Ne incalzim acum cu gazele din Rusia, dar speram sa gasim alta solutie... Panasonic raporteaza pierderi anuale de peste 10 miliarde de dolari...