Antena Căutare

In ciuda crizei: eRomania, un portal de 500 de milioane de euro

Licitatie cu dedicatie. Un consortiu condus de compania Sysware Systems Integration, singurul participant, de altfel, la licitatia organizata de Ministerul Comunicatiilor, a castigat contractul in valoare de 36,5 milioane lei pentru realizarea portalului "eRomania 1", potrivit www.e-licitatie.ro. Din consortiu fac parte companiile Sysware Systems Integration, Total Soft, Provision Software Division, Star Storage, Softwin si Teamnet International. Iar un alt contract, pentru "eRomania 2" (viza crearea unui portal cu informatii despre toate localitatile din Romania), in valoare de 10 milioane de euro, a fost adjudecat de Omnilogic. Proiectul de informatizare "eRomania" nu se refera insa la un simplu site, costurile totale estimate pentru implementarea acestuia ajungand la cifra incredibila de 500 de milioane de euro. Este adevarat, impartita pe mai multi ani.

Potrivit ministrului Comunicatiilor, Gabriel Sandu, "strategia eRomania implica mai mult decat un simplu site sau portal, asa cum s-a speculat. Este vorba despre interconectarea intregii administratii publice din Romania, atat centrala cat si locala, astfel incat sa intram in randul lumii din punctul acesta de vedere".

Iar "suma de circa 500 milioane de euro estimata pentru implementarea acestui proiect va avea ca surse fonduri structurale UE, alte tipuri de fonduri nerambursabile, parteneriate de tip public-privat, credite furnizor, credite de angajament si concesiuni de servicii si outsourcing", a precizat ministrul.

VEZI UN INTERVIU INCENDIAR PE TEMA "eROMANIA"

Teoretic, Guvernul a aprobat strategia "eRomania", alocand pentru aceasta aproape jumatate de miliard de euro pentru perioada 2010-2013.

In 2010, vor fi alocati 245.100.000 lei, in 2011 - 714.500.000 lei, in 2012 - 575.800.000 lei, iar in 2013 - 364.800.000 lei. Dar, deocamdata, pentru demararea proiectului nu sunt decat vreo 3-4 milioane de euro la buget, potrivit lui Adrian Savulescu, director IT in cadrul Ministerului Comunicatiilor. I

Subiectul portalului de 500 de euro a generat un adevarat val de nemultumire atat in randul specialistilor, cat in randul media si al contribuabililor.

Fara mariri de salarii pentru directorii de la stat... Leul, in cadere continua fata de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x