S&P 500 a consemnat cel mai mare declin trimestrial după criza financiară din 2008, pierzând peste 5.000 de miliarde de dolari din valoarea sa de piaţă, pe fondul agravării crizei medicale din Statele Unite, care a blocat activităţile economice.
”Piaţa este pe cale să atingă nivelul minim, dar vor avea loc multe fluctuaţii, pentru va încerca să se stabilizeze la un anumit nivel”, a declarat Shawn Cruz, director pentru strategie de tranzacţionare la firma TD Ameritrade, în Jersey City, New Jersey.
O serie de măsuri de stimulate fiscale şi monetare fără precedent au contribuit la stabilizarea pieţei de acţiuni, după fluctuaţii majore în ultima lună, în timpul cărora indicele S&P 500 a crescut cu până la 9% şi a scăzut cu până la 12% în două şedinţe consecutive.
În timp ce economiştii redus estimările de creştere pentru 2020, investitorii se tem de intrarea în incapacitate de plată a unor companii şi de concedieri în masă, care ar putea duce la o recesiune globală profundă şi de lungă durată.
Indicii Dow Jones şi S&P 500 au încheiat trimestrul în scădere cu peste 20% faţă de nivelurile de la începutul anului.
Indicele Dow Jones a consemnat cel mai mare declin trimestrial după anul 1987, iar Nasdaq Composite a înregistrat cea mai slabă evoluţie trimestrială după 2018.
Sursa : news.ro
Angajatorii pot depune începând de astăzi solicitările pentru obţinerea fondurilor necesare achitării şomajului tehnic... Ministerul Mediului retrage certificatele firmelor care exploatează ilegal lemn...