Antena Căutare

Insolventa, arma des folosita de clienti impotriva dezvoltatorilor neseriosi

Satui de promisiuni si noi termene pentru finalizarea blocurilor de locuinte, tot mai multi cumparatori cer in instante anularea precon­tractelor sau chiar insolventa dez­voltatorilor. In foarte multe cazuri clientii profita de intarzierea lucrarilor pentru a scapa de contractele scumpe.

Din punct de vedere legal, razgan­direa clientului este perfect justificata atat timp cat un dezvoltator nu-si indeplineste sarcinile contractuale. De cele mai multe ori incalcarea clauzelor privind termenele de predare este un temei justificat pentru ca un client sa solicite desfiintarea sau rezolutiunea contractului si repunerea partilor in situatia anterioara semnarii acestuia.

Totusi, multi clienti apeleaza la solutia cererii declansarii procedurii de insol­venta, crezand ca in dorinta evi­tarii pu­bli­citatii ne­ga­tive, dezvoltatorii vor fi mai cooperanti in a se tocmi cu clientul.

D.C., beneficiar al unei locuinte con­tractate cu dezvoltatorul AND Cons­truct Consult (Grupo Lar), spune ca a apelat la solutia cererii declansarii procedurii de insolventa din cauza intar­zierii predarii imobilului contrac­tat.

„Mi-au trimis o notificare prin care ma instiinteaza ca: „din pacate si in pofida tuturor efortu­rilor noastre de a finaliza lucrarile de construire pana la data estimata initial - 31 martie 2010, intar­zierile cauzate de conditiile meteo­rologice din aceasta iarna nu au putut fi recuperate.

Prin urmare, in baza art. 5.3 din Antecon­tractul de vanzare-cumparare incheiat intre dumnea­voas­tra si SC AND CONS­TRUCT CONSULT SRL, va informam ca finalizarea lucra­rilor de constructie la imobilul achizi­tionat de dumneavoastra, prevazuta pentru 31 martie 2010, se amana pana cel mai tarziu la 30 iunie 2010, inainte de finalizarea perioadei de gratie prevazuta in Antecontract".

Clientul AND Cons­truct Consult spune ca dezvol­tatorul a incercat sa-l convinga sa accepte transferul din faza II a proiectului Serena in faza I. „Am refuzat si le-am cerut banii inapoi pentru ca nu si-au indeplinit promisiunea de livrare. M-am consultat cu avocatul meu si am hotarat sa cer insolventa dezvoltatorului in vederea recuperarii sumei platite la sem­narea antecontractului", declara D.C. Pe de alta parte, D.C., recunoaste ca pre­turile ce­rute de dezvol­tator sunt mult prea mari fata de valorile actuale de pe piata locuintelor noi, de aceea se foloseste de acest prilej pentru a scapa de un contract foarte scump.

„Cu avansul pe care l-am depus pentru o garsoniera in complexul Serena, astazi pot cumpara locuinta cu banii jos fara sa ma mai impumut", precizeaza D.C.

Tot articolul, in Financiarul

Ministerul Finantelor a imprumutat 1,27 mld. lei... Operatorii, obligati sa ofere informatii detaliate despre traficul de date, tipul de cartele si clientii “pierduti”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x