- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Din punct de vedere legal, razgandirea clientului este perfect justificata atat timp cat un dezvoltator nu-si indeplineste sarcinile contractuale. De cele mai multe ori incalcarea clauzelor privind termenele de predare este un temei justificat pentru ca un client sa solicite desfiintarea sau rezolutiunea contractului si repunerea partilor in situatia anterioara semnarii acestuia.
Totusi, multi clienti apeleaza la solutia cererii declansarii procedurii de insolventa, crezand ca in dorinta evitarii publicitatii negative, dezvoltatorii vor fi mai cooperanti in a se tocmi cu clientul.
D.C., beneficiar al unei locuinte contractate cu dezvoltatorul AND Construct Consult (Grupo Lar), spune ca a apelat la solutia cererii declansarii procedurii de insolventa din cauza intarzierii predarii imobilului contractat.
„Mi-au trimis o notificare prin care ma instiinteaza ca: „din pacate si in pofida tuturor eforturilor noastre de a finaliza lucrarile de construire pana la data estimata initial - 31 martie 2010, intarzierile cauzate de conditiile meteorologice din aceasta iarna nu au putut fi recuperate.
Prin urmare, in baza art. 5.3 din Antecontractul de vanzare-cumparare incheiat intre dumneavoastra si SC AND CONSTRUCT CONSULT SRL, va informam ca finalizarea lucrarilor de constructie la imobilul achizitionat de dumneavoastra, prevazuta pentru 31 martie 2010, se amana pana cel mai tarziu la 30 iunie 2010, inainte de finalizarea perioadei de gratie prevazuta in Antecontract".
Clientul AND Construct Consult spune ca dezvoltatorul a incercat sa-l convinga sa accepte transferul din faza II a proiectului Serena in faza I. „Am refuzat si le-am cerut banii inapoi pentru ca nu si-au indeplinit promisiunea de livrare. M-am consultat cu avocatul meu si am hotarat sa cer insolventa dezvoltatorului in vederea recuperarii sumei platite la semnarea antecontractului", declara D.C. Pe de alta parte, D.C., recunoaste ca preturile cerute de dezvoltator sunt mult prea mari fata de valorile actuale de pe piata locuintelor noi, de aceea se foloseste de acest prilej pentru a scapa de un contract foarte scump.
„Cu avansul pe care l-am depus pentru o garsoniera in complexul Serena, astazi pot cumpara locuinta cu banii jos fara sa ma mai impumut", precizeaza D.C.
Tot articolul, in Financiarul
Ministerul Finantelor a imprumutat 1,27 mld. lei... Operatorii, obligati sa ofere informatii detaliate despre traficul de date, tipul de cartele si clientii “pierduti”...