El a afirmat ca investitia intr-un hotel pe Litoral se amortizeaza in 15-20 de ani.
Murad a adaugat ca din cauza amortizarii intr-un timp lung si a pierderilor pe care le au investitorii care au construit doar cu bani de la banca, foarte multe hoteluri de pe Litoral sunt acum de vanzare.
"Peste 25% din hotelurile de pe litoral au probleme cu bancile. Au mari probleme cu rambursarea creditelor bancare. Dintre ele, mai mult de 10 sunt scoase la vanzare de catre banci. Din doi proprietari de hoteluri la mare, unul vrea sa vanda", a afirmat presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).
Potrivit datelor MDRT, in judetul Constanta exista 994 de structuri de cazare clasificate, dintre care 352 sunt hoteluri.
Omul de afaceri a adaugat ca hotelurile romanesti platesc printre cele mai multe taxe din Europa, respectiv 17, care ajung la circa 50% din totalul veniturilor.
"Noi platim chiar si apa menajera foarte scump, mai mult decat cei din Grecia. E cea mai scumpa apa din Europa si costa aproape cat curentul", a afirmat Murad.
Potrivit datelor ANAT, numarul turistilor care si-au petrecut vacanta pe Litoral a crescut cu 10% in acest an, dar acestia au cheltuit mai putin iar durata sejurului a fost mai mica, incasarile hotelierilor scazand astfel cu 10-15%. Este al treilea an consecutiv in care hotelierii de la Marea Neagra au incasari in scadere.
Citeste si Jurnalul
Foto: Intact Images