Antena Căutare

Primăvara vine cu un val de scumpiri! Care sunt produsele vizate

Luna februarie a venit cu uşoare scumpiri pentru români. Preţurile legumelor şi fructelor au crescut luna trecută. Nu cu mult, dar au crescut. În martie, însă, urmează alte majorări.

Luna februarie a venit cu uşoare scumpiri pentru români. Preţurile legumelor şi fructelor au crescut luna trecută. Nu cu mult, dar au crescut. În martie, însă, urmează alte majorări.

Legumele au înregistrat luna trecută cea mai mare creştere de preţ, de peste 2 procente. Primii pe lista scumpirilor au fost cartofii cu o creştere de 1,18 %. Fructele au costat, de asemenea, mai mult în februarie.

Preţurile au fost mai mari cu aproape 2 % faţă de ianuarie 2014. Luna trecută au avut loc şi ieftiniri. Uleiul, ouăle şi zahărul au avut scăderi de preţuri de până la 1,8 %. Per total, inflaţia anualizată în februarie a fost de 1,05 %.

Românii vor avea parte de scumpiri şi în lunile următoare. Din cauza majorării accizei, de la 1 aprilie, un pachet de tigari va costa mai mult cu 50 de bani în medie. Asta înseamnă că cel mai scump pachet de ţigări ar putea ajunge la 17 lei, iar cel mai ieftin la 13 lei. Acciza creşte potrivit calendarului stabilit prin codul fiscal şi va fi valabilă în această formă până în martie 2015.

John Stuart, PTC: Vrem să dublăm numărul de angajați în 2-3 ani. România este o țară bună pentru start-up-uri... Sate de vânzare la preţul unui apartament în Bucureşti. Unde se întâmplă asta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x