Cum s-a ajuns aici? O serie de contracte grase, cu dedicatie, pentru firmele prietene, aproape au pus pe butuci una dintre cele mai profitabile firme de stat. Cum ar fi milioanele de euro cheltuite pentru un centru de perfectionare la Busteni.
Dar piatra de moara o reprezinta, in viziunea managementului actual, un contract vechi de doua decenii pentru echipamentele companiei, incheiat cu o firma din Grecia, care-si ia partea leului.
"Marea buba este contractul cu grecii. Noua ne raman 30% din care platim cheltuielile aferente exploatarii", a declarat directorul Loteriei Romane, Dan Alexandru Ghita.
Orice este vamuit prin acest contract, iar un procent bun se duce in conturile firmei grecesti de fiecare data cand dintr-un aparat iese un bilet. In ultimii trei ani, suma a ajuns la aproape 460 de milioane de lei. Acum, s-ar dori o renegociere si o prelungire a contractului, dar oficialii Loteriei se feresc de daruri, chiar daca sunt marunte.
"Ne-au oferit din partea lor inca 2,5% ca sa fim multumiti. Si ca bonus inca 2,5% pe finalul contractului, prin 2023", a spus Dan Alexandru Ghica.
Solutiile de avarie sunt insa, pentru manageri, deschiderea catre aplicatiile mobile si dezvoltarea de parteneriate care sa aduca venituri pe masura potentialului companiei.
Fostul director al Loteriei Romane, Liliana Minca, sustine ca ea nu este vinovata de situatia paguboasa in care a ajuns compania si spune ca a fost schimbata din functie din motive neimputabile ei. De asemenea, Minca mai spune ca a fost schimbata din functie din motive neimputabile ei.