Antena Căutare

Mafia cerealelor a ajuns sa controleze mai mult de jumatate din piata

Tunurile de ordinul milioanelor de lei au devenit o obisnuinta, in ultimii 10 ani, pentru mafia cerealelor din Romania. Ingrijorat de faptul ca aproximativ 60% din tranzactiile cu cereale se fac la negru si, mai ales, impins de nevoia de a face rost de bani la bugetul de stat prin orice mijloace, Fiscul, cu sprijinul directiilor de agricultura din tara si al Politiei, a pus tunurile pe piata graului unde, de la inceputul verii, a plouat cu amenzi, sesizari penale si confiscari.


Singurii care se bucura de aceasta masura in forta sunt fermierii de buna-credinta care sustin ca, din cauza mafiei cerealelor, pretul graului nu poate fi stabilit dupa regulile unei piete concurentiale sanatoase.

Desi fenomenul este omniprezent in Romania postrevolutionara si este cunoscut de toata lumea, a trebuit sa vina criza bugetara pentru ca autoritatile fiscale sa declanseze „jihadul" impotriva evazionistilor de pe piata cerealelor, care sunt pe punctul de a deveni mai multi decat comerciantii de buna-credinta.

Tot articolul, in Financiarul

Inflatia anuala a scazut in iunie la 4,38%, de la 4,42% in mai... Seful Bancii Transilvania, trimis in judecata pentru manipularea pietei de capital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x