Mafia cerealelor a ajuns sa controleze mai mult de jumatate din piata

Tunurile de ordinul milioanelor de lei au devenit o obisnuinta, in ultimii 10 ani, pentru mafia cerealelor din Romania. Ingrijorat de faptul ca aproximativ 60% din tranzactiile cu cereale se fac la negru si, mai ales, impins de nevoia de a face rost de bani la bugetul de stat prin orice mijloace, Fiscul, cu sprijinul directiilor de agricultura din tara si al Politiei, a pus tunurile pe piata graului unde, de la inceputul verii, a plouat cu amenzi, sesizari penale si confiscari.


Singurii care se bucura de aceasta masura in forta sunt fermierii de buna-credinta care sustin ca, din cauza mafiei cerealelor, pretul graului nu poate fi stabilit dupa regulile unei piete concurentiale sanatoase.

Desi fenomenul este omniprezent in Romania postrevolutionara si este cunoscut de toata lumea, a trebuit sa vina criza bugetara pentru ca autoritatile fiscale sa declanseze „jihadul" impotriva evazionistilor de pe piata cerealelor, care sunt pe punctul de a deveni mai multi decat comerciantii de buna-credinta.

Tot articolul, in Financiarul

Angelina Jolie și Brad Pitt se luptă pentru castelul în care s-au căsătorit. De ce e acuzată actrița
Angelina Jolie și Brad Pitt continuă procedurile legale începute cu divorțul lor. De această...
Horoscopul zilei de 24 septembrie 2021. Leii trebuie să fie atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 septembrie 2021 spune că Leii trebuie să dea dovadă de multă...
Ultimele știri