„Parerea mea este ca inca un acord de 24 de luni este suficient pentru a consolida un anumit tip de pozitie pentru Romania, iar statul sa poata sa exercite aceasta capacitate proprie de implementare in anii care urmeaza", a spus Tanasescu.
El a precizat ca afirmatia reprezinta o parere personala, nefiind discutata cu autoritatile de la Bucuresti. Vorbind despre noul program, Tanasescu a aratat ca, in prezent, administratia romaneasca nu este suficient de pregatita pentru a functiona fara sprijin extern.
„Intotdeauna am crezut, si cred in continuare, ca administratia publica romaneasca este bine pregatita, mult mai bine pregatita decat in 1990, dar nu atat de pregatita incat sa poata sa functioneze cap-coada fara un suport, fara sfaturi si fara o conlucrare cu altii", a afirmat Tanasescu.
Referitor la conditiile care vor fi incluse intr-un nou program, Tanasescu este de parere ca nu vor mai exista noi masuri de austeritate pentru atingerea tintelor, fiind suficienta implementarea celor puse in practica in acest an.
El a mentionat ca marile linii de discutie din viitorul program se vor axa in primul rand pe cresterea eficientei administratiei publice pentru derularea proiectelor cu fonduri europene, dar si pe reforma in domeniul intreprinderilor de stat, unde exista un sistem de monitorizare. Un alt domeniu va fi reforma structurala in sectoare prioritare precum sanatatea sau educatia.