Antena Căutare

Millennium Bank: De la cursa pentru BCR, la cel mai inalt brad de Craciun, criza si exit-ul din Romania

Portughezii de la Millenium BCP, care au vrut sa cumpere BCR in 2005, au decis sa vanda sucursala din Romania, o piata unde au intrat tarziu, abia in toamna lui 2007, si nu au reusit sa ajunga pe profit, fiind inca in perioada de dezvoltare. A venit si criza, iar banca a avut pierderi de zeci de mil. de euro.  

In iulie 2005, Millennium BCP, cea mai importanta banca portugheza listata la bursa in acea vreme, anunta ca va depune o oferta pentru preluarea unui pachet majoritar de actiuni la BCR. Presedintele executiv de atunci al bancii, Teixeira Pinto, declara, in acest sens, ca BCR este considerata de interes strategic si ca Millennium ar prefera sa obtina controlul unic asupra celei mai mari banci din Romania. "Millennium nu se va implica intr-o operatiune in care nu poate avea pozitia dominanta", afirma Pinto.

Anuntul de privatizare a BCR, cea mai mare banca din Romania, prevedea vanzarea catre un investitor strategic fie a unui pachet de 50% plus una din actiunile institutiei de credit, fie o participatie de 61,8825%. Portughezii au pierdut insa licitatia pentru BCR in fata austriecilor de la Erste, care au cumparat banca romaneasca pentru 3,75 de miliarde de euro.

Citeste AICI continuarea articolului!
Dupa 17 ani in publicitate, a lansat o afacere cu haine pentru copii create doar de designeri romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x