Antena Căutare

Ministrul Agriculturii: Preţurile pentru unt, carne şi ouă au înregistrat creşteri uriaşe şi nejustificate

Ministrul Agriculturii atacă scumpirile la Consiliul Concurenţei. Preţurile pentru unt, carne şi ouă au înregistrat creşteri uriaşe şi nejustificate, în numai o lună, transmite Petre Daea.

Ministrul Agriculturii atacă scumpirile la Consiliul Concurenţei. Preţurile pentru unt, carne şi ouă au înregistrat creşteri uriaşe şi nejustificate, în numai o lună, transmite Petre Daea.

Lasă să se înţeleagă faptul că ar exista o înţelegere neloială între comercianţi. Deşi în piaţă există şi o criză a unor alimente de bază. Ouăle nu sunt doar mai scumpe, ci şi mai puţine.

300.000 de găini sunt în această fermă din Găeşti. Zilnic, de aici pleacă 270.000 de ouă, spre hipermarketuri. Faţă de acum câteva luni, volumul nu s-a schimbat. Însă, la raft, preţul a explodat. Aurora Alexandru, medic veterinar fermă găini: "Toată lumea ne întreabă de criza de ouă. Se datorează faptului ca în gospodăriile populaţiei nu mai oua păsarile, datorită condiţiilor climaterice."

La asta se adaugă şi scandalul despre Fipronil, un insecticid cu potenţial toxic, care a dus la sacrificarea a milioane de păsări în mai multe ţări europene. Prin urmare, au dispărut importurile care acopereau gaura de pe piaţa românească. Aşadar, avem ouă mai puţine şi, prin urmare, mai scumpe, explică producătorii.

Asta a remarcat şi ministrul Agriculturii, care ataca scumpirile la Consiliul Concurenţei. Cere o anchetă pentru a afla dacă există o înţelegere neloială între producători. Petre Daea, ministrul Agriculturii: "Să nu escaladeze această lăcomie, pentru că noi înţelegem să crească preţurile, sunt cauze obiective care determină acest lucru, oferta este mai mică, cererea aceeaşi, am putut constata ca sunt mult prea mari."

Citeste mai mult pe Observator.tv!

Românii au spart miliarde de Black Friday! 500 de console au dispărut în sub 60 de secunde... Piața imobiliară, afectată puternic de creșterea ROBOR și de măsurile fiscale luate Guvern...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x