Antena Căutare

Ne chinuim sa construim autostrazi proiectate pe vremea lui Ceausescu!

In urma cu 40 de ani, Institutului de Proiectari pentru Transporturi Auto, Navale si Aeriene  facea primul studiu privind constructia de autostrazi in Romania, proiectand o retea de 3200 de kilometri de autostrada. Harta dupa care Ministerul Transporturilor construieste azi autostrazi, este practic la fel cu cea din 1968.

Doar denumirele difera fata de cele de pe vremea lui Ceausescu. Daca atunci se numeau Autostrada Arges, Ardeal, Mures sau Litoral, acum poarta numele de A1, Autostrada Transilvania sau A2. Si asemanarile nu se opresc aici.

Daca in 22 de ani, din 68, momentul proiectarii si pana la Revolutie au fost construiti doar 200 de kilometri, la fel de putin au fost construiti si din 90 pana azi.

In prezent, in Romania se lucreaza la constructia a trei autostrazi. Este vorba de Autostrada Transilvania, Autostrada Arad -Timisoara si Bucuresti-Ploiesti.

Se pregateste inceperea lucrarilor la tronsonul Brasov-Comarnic, si Cernavoda-Constanta. In ritmul in care s-au realizat lucrarile pana acum, adica finalizarea a 30-40 de kilometri, la 3-4 ani, este greu de imaginat cand vom ajunge sa avem reteaua prioectata de Ceausescu.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

Prima ferma de calcan din Romania s-a deschis la Navodari... Ce pune si ce impune Gazprom in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x