Antena Căutare

Netopia a depăşit pragul de un milion de tranzacţii cu cardul procesate lunar

Procesatorul de plăţi electronice Netopia a anunţat, miercuri, că a intermediat în luna septembrie a acestui an peste 1 milion de tranzacţii online cu cardul, în creştere cu 44% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce valoarea totală a acestora a crescut cu circa 15%.

Procesatorul de plăţi electronice Netopia a anunţat, miercuri, că a intermediat în luna septembrie a acestui an peste 1 milion de tranzacţii online cu cardul, în creştere cu 44% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce valoarea totală a acestora a crescut cu circa 15%.

Potrivit companiei, aproximativ 60% din totalul tranzacţiilor procesate în primele nouă luni ale anului au fost realizate de pe dispozitive mobile, majoritatea utilizatorilor preferând smartphone-ul pentru a achiziţiona produse şi servicii.

”Piaţa de e-commerce în România se află într-un proces de sedimentare, iar acest lucru se observă în rezultatele înregistrate. În luna septembrie, am depăşit un milion de tranzacţii procesate cu cardul. Mai mult decât atât, anul acesta, plăţile realizate de pe dispozitivele mobile au luat un avânt substanţial, depăşind considerabil desktop-ul. Românii încep să îşi dorească mai multă rapiditate şi mobilitate în zona plăţilor, iar noi nu facem decât să le facilităm o experienţă de cumpărare cât mai simplă”, a declarat Antonio Eram, CEO şi fondator al Netopia Payments.

Din datele companiei, valoarea medie a tranzacţiilor cu cardul procesate în primele nouă luni ale anului a fost de 165 lei, în scădere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită diversificării produselor şi serviciilor ce pot fi în prezent plătite online cu cardul. Cea mai mare tranzacţie procesată în perioada de referinţă a fost de 65.000 lei şi a constat în plata unui pachet turistic.

În topul oraşelor în care s-au realizat cele mai multe plăţi electronice cu cardul, în primele nouă luni ale anului, se află Bucureştiul cu o pondere de 40%, urmat de Cluj cu 11%, Timişoara (8%), Braşov (6%) şi Iaşi (5%).

”Plăţile online realizate de pe smartphone prin portofelul digital mobilPay Wallet au înregistrat un avans important în primele nouă luni ale anului. Astfel, numărul tranzacţiilor procesate prin mobilPay Wallet în această perioadă a crescut cu circa 45% faţă de întreg anul 2018, în timp ce valoarea lor a urcat cu 25%”, se arată în comunicat.

Sursa : news.ro

Statul român oferă subvenții generoase! În ce condiții poți primi cel puțin 3.000 de euro pentru o afacere... Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,04%, cel mai mic nivel din ultima lună...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x