In acest contex, oficialul FMI considera ca, in Romania, este necesara o vigilenta solida" privind supravegherea sistemului bancar.
"Riscurile au crescut considerabil din cauza turbulentelor financiare din zona euro. Continuarea angajamentelor fata de agenda de reforma economica este cruciala pentru a rezista incertitudinilor actuale", a declarat Lipton, dupa ce Cosiliul Executiv al FMI a arpobat cea de-a treia evaluare in cadrul acordului de precautie incheiat cu Romania.
Economia a revenit pe crestere, inflatia a scazut, iar autorititile respecta obiectivele stabilite pentru atingerea tintelor fiscale pentru 2011, sustine diirectorul general adjunct al FMI, dar sunt necesare eforturi pentru imbunatatirea absovtiei fondurilor europene, reforma companiilor de stat sau reducerea arieratelor.
Consiliul Director al FMI a aprobat luni, al treilea raport de evaluare a implementarii programului economic si fiscal convenit in cadrul acordului cu Romania.
Astfel, Fondul a pus la dispozitia Romaniei o noua transa, echivalenta cu 430 milioane Drepturi Speciale de Tragere (507 milioane euro), urcand suma totala disponibila la 1,35 miliarde DST (1,6 miliarde euro).
Acordul, aprobat pe 25 martie, este unul de precautie, sumele totale disponibile pentru cei doi ani de implementare fiind de 3,1 miliarde DST (3,6 miliarde euro).
sursa: Antena3
foto: en.mercopress.com