Antena Căutare

Oficial FMI: "Romania face progrese, dar riscurile au crescut din cauza crizei din zona Euro"

David Lipton, directorul general adjunct al Fondului Monetar International, a apreciat ca Romania a facut progrese bune in cadrul programului economic si fiscal stabilit prin acordul din martie, dar riscurile au crescut considerabil in contextul crizei din zona Euro, informeaza Mediafax.

In acest contex, oficialul FMI considera ca, in Romania, este necesara o vigilenta solida" privind supravegherea sistemului bancar.


"Riscurile au crescut considerabil din cauza turbulentelor financiare din zona euro. Continuarea angajamentelor fata de agenda de reforma economica este cruciala pentru a rezista incertitudinilor actuale", a declarat Lipton, dupa ce Cosiliul Executiv al FMI a arpobat cea de-a treia evaluare in cadrul acordului de precautie incheiat cu Romania.

Economia a revenit pe crestere, inflatia a scazut, iar autorititile respecta obiectivele stabilite pentru atingerea tintelor fiscale pentru 2011, sustine diirectorul general adjunct al FMI, dar sunt necesare eforturi pentru imbunatatirea absovtiei fondurilor europene, reforma companiilor de stat sau reducerea arieratelor.

Consiliul Director al FMI a aprobat luni, al treilea raport de evaluare a implementarii programului economic si fiscal convenit in cadrul acordului cu Romania.

Astfel, Fondul a pus la dispozitia Romaniei o noua transa, echivalenta cu 430 milioane Drepturi Speciale de Tragere (507 milioane euro), urcand suma totala disponibila la 1,35 miliarde DST (1,6 miliarde euro).

Acordul, aprobat pe 25 martie, este unul de precautie, sumele totale disponibile pentru cei doi ani de implementare fiind de 3,1 miliarde DST (3,6 miliarde euro).

sursa: Antena3

foto: en.mercopress.com

Leul se apreciaza spectaculos: 4,3125 de lei pentru un euro... Nouriel Roubini: "In 2012, Europa nu va putea evita recesiunea"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x