Antena Căutare

(P) Riscuri pe care merită să ți le asumi în viața profesională

Atunci când alegi să nu-ți asumi riscuri în carieră, s-ar putea să ratezi oportunități importante de a avansa în carieră și să rămâi într-un confort toxic pentru evoluția ta. Doar încercând ceva nou, poți evolua în drumul profesional. Iată câteva riscuri pe care trebuie să ți le asumi în carieră!

(P) Riscuri pe care merită să ți le asumi în viața profesională
Riscuri pe care merită să ți le asumi în viața profesională

Motivele pentru care merită să-ți asumi riscuri

Asumarea riscurilor te scoate din zona de confort, pentru că nu știi ce urmează. Totuși, este esențial să o faci pentru a te menține motivat. De ce? Pentru că te determină să înveți lucruri noi. Cu cât știi mai multe, cu atât vei fi mai motivat și vei avea mai multă încredere în propriile forțe.

Apoi, îți oferă oportunitatea de a cunoaște oameni noi, de a stabili conexiuni care te pot ajuta să avansezi în carieră sau să descoperi noi pasiuni. Totodată, acestea te provoacă să faci ceva diferit. Poate fi vorba despre asumarea unor noi responsabilități sau de susținerea unui discurs la job.

Câteva riscuri care te pot ajuta să evoluezi în carieră

 1. Asumă-ți noi proiecte

Cel mai important în acest demers este să fii deschis în a încerca lucruri noi, mai ales dacă la jobul actual te simți blocat într-o rutină. Poate fi vorba de asumarea unui proiect nou la locul de muncă, investirea energiei și timpului într-un hobby sau explorarea unui nou traseu profesional, total diferit de ceea ce faci în prezent. S-ar putea ca această mișcare să fie exact ceea ce ai nevoie pentru a te pune în mișcare.

Spre exemplu, dacă ai nevoie de o certificare pentru a avansa, merită să-ți asumi un risc și să te întorci la studii pentru a obține abilitățile care te vor duce la următorul nivel.

Dacă îți dorești să-ți dezvolți abilitățile în domeniul IT, poți apela la Proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul Cursuri IT by eJobs are mai multe etape (cursurile propriu-zise, coaching, consiliere). În cadrul acestuia, ai ocazia să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real și să lucrezi alături de ceilalți cursanți, de la care vei putea deprinde anumite tehnici prin care îți poți dezvolta atenția la detalii. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îți va oferi suportul necesar pentru a-ți găsi job.

Iată care sunt condițiile pentru înscriere la cursurile IT by eJobs:

 • ai domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București
 • ai o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
 • ești angajat, cu contract de muncă, PFA sau ÎI
 • ai absolvit cel puțin 8 clase
 • dispui de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) – cursurile au loc doar online
 • ai în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a - - permite accesul la curs/examen
 • ai în posesie difuzor/căști și microfon pentru a participa la discuții
 • ești un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat) deții competențe digitale de bază

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

 1. Alege un job pentru cultura organizațională

Atunci când alegi între două joburi, ești tentat să accepți oferta angajatorului care îți oferă un salariu mai mare. E normal să vrei ca jobul să-ți asigure toate cheltuielile, totuși, nu întotdeauna banii sunt cel mai important aspect de luat în calcul atunci când ești pus în fața unei astfel de decizii.

Poate e mai important să acorzi prioritate culturii organizaționale a unei companiei. Un sondaj realizat de Glassdoor arată că 77% dintre respondenți ar lua în considerare cultura unei companii înainte de a aplica pentru un job.

 1. Alege o companie mică și care nu are un renume pe piața muncii

Dacă lucrezi pentru o companie cu sute de angajați, ideea de a merge către o companie mai mică, care nu are același renume pe piața muncii, s-ar putea să ți se pară înfricoșătoare. Totuși, un job într-un business mai mic ar putea fi o ocazie bună de a deprinde un set de noi abilități și de a-ți asuma mai multe responsabilități. După o perioadă petrecută într-o astfel de companie, te poți întoarce la vechiul angajator, dar pe o poziție mai înaltă.

 1. Expune-I managerului dorințele tale profesionale

Dacă te afli în căutarea unor noi provocări, e important să fii curajos și să-ți expui gândurile superiorului tău. Un manager bun va fi dispus să te ajute să te dezvolți profesional și să obții ceea ce meriți.

Totuși, dacă simți că nu poți face progrese la jobul pe care îl ai, iar sprijinul managerului lipsește, te poți gândi la lansarea un business pe cont propriu. Nu te grăbi însă să iei astfel de decizii, până nu evaluezi dacă ești pregătit să fii propriul tău șef sau nu.

 1. Aplică la un job peste hotare

O astfel de tranziție poate fi o sarcină majoră, pentru că, a obține un job în afară nu este la fel de simplu ca unul din România. În primul rând, ai nevoie de diverse certificări sau chiar să obții o anumită viză de ședere într-o altă țară.

Această tranziție îți oferă atât posibilitatea de a te dezvolta profesional, de a-ți extinde rețeaua de networking, de a-ți îmbunătățești cunoștințele lingvistice, dar și de a obține un salariu dublu sau chiar triplu față de cel actual.

 1. Nu mai sta în zona de confort

Adesea, un rol pe care îl ai de mai mulți ani îți oferă sentimentul de confort și siguranță. Asta pentru că îți cunoști foarte bine task-urile, colegii și te înțelegi bine cu managerul. Cu toate acestea, s-ar putea să ai și multe nemulțumiri care nu ies la iveală doar din teama de a ieși din zona de confort. Dacă simți că locul tău nu mai este la jobul actual, că ai anumite nemulțumiri pe care nu le expui doar pentru că știi că nu vor fi rezolvate sau că nu mai faci cu aceeași determinarea munca de zi cu zi, înseamnă că instinctul încearcă să-ți comunice că e momentul pentru o schimbare.

Când e momentul să faci o schimbare

Când te simți plictisit la actualul loc de muncă

Chiar și un loc de muncă care odată te motiva și stimula, poate deveni plictisitor. Iar plictiseala poate fi una dintre cele mai distructive emoții din viața ta profesională. Într-o astfel de stare acorzi mai puțină atenție detaliilor și riști să strici relații pe care le-ai construit ani în șir.

Când ai atins potențialul maxim în compania actuală

Atingerea unui anumit nivel la locul de muncă actual, poate fi o problemă, doar atunci când nu mai există roluri pe care le țintești și simți că nu mai e loc de evoluție. Ascultă-ți instinctul și începe să planifici traseul către un nou obiectiv.

Când simți că vrei o schimbare, dar nu vorbești despre ea

Ai petrecut luni sau chiar ani gândindu-te la toate lucrurile care te sperie când vine vorba despre o schimbare? Cu toate acestea, poate nu ai împărtășit aceste temeri cu ai tău prieteni sau colegi de încredere.

Astfel, înainte de a respinge o nouă provocare, discută temeinic despre aceasta cu cel puțin două sau trei persoane în care ai încredere. Aceștia s-ar putea să-ți ofere sfaturi bune în carieră și îți pot spune cum văd ei lucrurile din perspectiva lor.

Deși asumarea riscurilor poate fi intimidantă, te ajuta să rămâi motivat și să fii deschis să înveți continuu lucruri noi. Dacă te simți blocat la jobul actual, nu-ți fie teamă să pășești pe tărâmuri necunoscute.

Totuși, cariera ta necesită strategii de management al riscului. A-ți asuma riscuri înseamnă să fii pregătit să accepți schimbarea. De aceea, înainte să faci o mișcare, asigură-te că ești echipat cu toate informațiile necesare pentru a face acest salt.

Video recomandate
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 9, 21 septembrie 2023. Petru s-a trezit din anestezie! Alice refuză să-l aducă pe Robi la spital
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 9, 21 septembrie 2023. Petru s-a trezit din anestezie! Alice refuză să-l aducă pe Robi la spital Joi, 21.09.2023, 21:30
Parteneri Cât de des e recomandat să-ți speli sutienul. Sfaturi utile de la specialiști Cât de des e recomandat să-ți speli sutienul. Sfaturi utile de la specialiști Catine.ro Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi” Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi” Happy Channel Filmarea cu momentul exploziei uriașe de la Călimănești. S-a văzut de la 31 de km, din Focșani. VIDEO Filmarea cu momentul exploziei uriașe de la Călimănești. S-a văzut de la 31 de km, din Focșani. VIDEO Libertatea.ro Ce lucrări de pomină mai fac meseriașii români: "Pe principiul e în spate, nu se vede" Ce lucrări de pomină mai fac meseriașii români: "Pe principiul e în spate, nu se vede" Ziare.com „Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun” „Trăim ca regii!” Ce a putut să spună milionarul Călin Donca despre soţia sa: „Făcea bani într-un mod bun” AntenaSport Simona Halep, PRIMA REACȚIE după ce Serena Williams a ironizat-o cu privire la sentința de suspendare din tenis: „Aceste comentarii urâcioase la adresa mea...” Simona Halep, PRIMA REACȚIE după ce Serena Williams a ironizat-o cu privire la sentința de suspendare din tenis: „Aceste comentarii urâcioase la adresa mea...” Elle Anunț important al ANM! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturile vor fi mai scăzute Anunț important al ANM! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturile vor fi mai scăzute Spynews.ro Cum arată Brigitte Pastramă după ce și-a scos acidul din buze și a renunțat la genele false și extensiile de păr Cum arată Brigitte Pastramă după ce și-a scos acidul din buze și a renunțat la genele false și extensiile de păr BZI Noapte de groază la Iaşi! Un tânăr a fost omorât la o petrecere. Avea doar 20 de ani – EXCLUSIV, VIDEO, UPDATE Noapte de groază la Iaşi! Un tânăr a fost omorât la o petrecere. Avea doar 20 de ani – EXCLUSIV, VIDEO, UPDATE BZI Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece HelloTaste.ro Horoscop 22 septembrie 2023. Racii își găsesc echilibrul, Scorpionii sunt orbiți de dragoste Horoscop 22 septembrie 2023. Racii își găsesc echilibrul, Scorpionii sunt orbiți de dragoste Antena3.ro NASA estimează că asteroidul Bennu s-ar putea izbi de Pământ. Când ar avea loc impactul cataclismic NASA estimează că asteroidul Bennu s-ar putea izbi de Pământ. Când ar avea loc impactul cataclismic useit Horoscopul zilei de 22 septembrie 2023. Taurii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta Horoscopul zilei de 22 septembrie 2023. Taurii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine Modificări STB: Patru linii vor fi deviate timp de trei zile Modificări STB: Patru linii vor fi deviate timp de trei zile Wall-Street Horoscopul Dragostei OCTOMBRIE 2023: o perioadă în care IUBIREA se ține de mâna cu RESPONSABILITATEA Horoscopul Dragostei OCTOMBRIE 2023: o perioadă în care IUBIREA se ține de mâna cu RESPONSABILITATEA Kudika Care e numele din BULETIN al Andreei Marin. NIMENI nu a știut asta până acum Care e numele din BULETIN al Andreei Marin. NIMENI nu a știut asta până acum Playtech Unul dintre cei 4 morți în explozia din Vrancea se căsătorise în urmă cu doar trei săptămâni. Soția sa este însărcinată Unul dintre cei 4 morți în explozia din Vrancea se căsătorise în urmă cu doar trei săptămâni. Soția sa este însărcinată Redactia.ro Măsura care a transformat o şcoală din Oradea într-o "fabrică" de elevi-model. Într-o clasă sunt 16 medii peste 9.50 Măsura care a transformat o şcoală din Oradea într-o "fabrică" de elevi-model. Într-o clasă sunt 16 medii peste 9.50 Observator Sfaturile oferite de Anca Țurcașiu despre menopauză. De ce este important să accepți această schimbare în organism pentru a fi fericită Sfaturile oferite de Anca Țurcașiu despre menopauză. De ce este important să accepți această schimbare în organism pentru a fi fericită MediCOOL Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf HelloTaste FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar ProSport Ce a pățit o femeie după ce a dat anunț că-și caută apartament cu „doar” 65.000 de euro, în Cluj-Napoca Ce a pățit o femeie după ce a dat anunț că-și caută apartament cu „doar” 65.000 de euro, în Cluj-Napoca Gandul Ce salarii au, de fapt, angajații de la Taverna Racilor. Paul „Pescobar” Nicolau a dezvăluit sumele pe care le primesc angajații Ce salarii au, de fapt, angajații de la Taverna Racilor. Paul „Pescobar” Nicolau a dezvăluit sumele pe care le primesc angajații CanCan Metoda cangur: contactul piele pe piele. Beneficiile acestui tip de îngrijire  Metoda cangur: contactul piele pe piele. Beneficiile acestui tip de îngrijire  DeParinti DJ Project și Alina Eremia au făcut un remake al piesei „Privirea Ta”. Cum sună varianta reeditată a hitului din 2005 DJ Project și Alina Eremia au făcut un remake al piesei „Privirea Ta”. Cum sună varianta reeditată a hitului din 2005 ZUTV Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții UseIT Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Video Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 10, 21 septembrie 2023. Gianni și Tavi se amenință între ei cu pistolul! Carla aplanează conflictul! Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 10, 21 septembrie 2023. Gianni și Tavi se amenință între ei cu pistolul! Carla aplanează conflictul! Joi, 21.09.2023, 23:30
x