Antena Căutare

(P) Soluţii inovatoare de finanţare oferite de OmniCredit

Primeşti în mod constant plăţi întârziate de la clienţi şi nu ştii ce tehnici ai la îndemână pentru a gestiona decalajele financiare şi pentru a menţine un echilibru între operaţiunile firmei tale atunci când ai nevoie rapidă de cash?

Soluţii inovatoare de finanţare oferite de OmniCredit

Atunci înseamnă că este timpul să faci cunoştinţă cu OmniCredit şi să te bucuri de beneficiile serviciilor de finanţare oferite de către această companie.

De ce să alegi OmniCredit

Alegerea unei instituţii financiare de încredere care să îţi ofere soluţii de finanţare rapide, sigure şi cât mai avantajoase, este fără îndoială o decizie pe care trebuie să o cântăreşti cu atenţie. În acest sens, OmniCredit este una dintre opţiunile spre care merită să îţi îndrepţi atenţia. Principala misiunea a acestei companii este de a face diferenţa în lumea afacerilor din România, oferind microîntreprinderilor şi micilor întreprinderi tot sprijinul necesar pentru a se dezvolta şi extinde şi pentru a avea control sporit asupra cheltuielilor. Prin urmare, această companie pune la dispoziţia antreprenorilor români o gamă variată de produse financiare fiabile, precum factoring-ul sau scontarea, care îi ajută pe aceştia să-şi transforme instrumentele de plată în bani şi să-şi îmbunătăţească fluxul de numerar, cu doar câteva click-uri.

Factoring şi Scontare - Soluţii de finanţare inovatoare, sigure şi rapide

Indiferent de domeniul de activitate, un lucru este cert: una dintre piedicile din evoluţia unei afaceri este cash-flowul, caracterizat de facturile care întârzie a fi încasate de la clienţi şi furnizori. Pentru a gestiona într-o manieră cât mai eficientă un astfel de scenariu şi pentru a avea acces instant la resursele financiare necesare pentru cheltuielile curente, orice antreprenor îşi doreşte pentru propriul business soluţii de creditare de calitate şi încredere, dar şi cât mai accesibile. Pentru a satisface toate necesităţile şi cerinţele acestora, OmniCredit a dezvoltat două metode de finanţare sigure, rapide şi destul de asemănătoare: factoring şi scontare.

Ce este factoring-ul şi cum funcţionează

Aşa cum aminteam şi mai devreme, pentru IMM-uri cele mai neplăcute scenarii din punct de vedere financiar sunt problemele de cash flow, care rezultă de cele mai multe ori din diferenţa între momentul emiterii facturilor către furnizori şi momentul încasării acestora de la clienţi. Să ai cheltuieli urgente şi să fii nevoit să aştepţi să fii plătit atunci când termenele de plată se întind de la 30 la 90 de zile sau chiar mai mult este de-a dreptul frustrant! Din fericire însă, într-o astfel de situaţie intervine factoring-ul, care este o modalitate de finanţare ce permite companiilor să aibă acces mai repede la banii pe serviciile prestate, fără să aştepte până la data scadentă pentru încasarea acestora.

Mecanismul de funcţionare a finanţării prin factoring este unul simplu şi include 3 actori principali, după cum urmează: factorul (banca/instituţia non-bancară specializată în servicii de factoring), aderentul (furnizorul de produse sau servicii cu termen de plată) şi debitorul cedat (clientul aderentului/debitorul creanţei). Factorul ,,cumpără” factura aderentului, iar acesta din urmă primeşte contravaloarea acesteia înainte de termenul scadent, astfel încât să îşi poată acoperi lipsa temporară de lichidităţi cu care se confruntă şi să asigure un flux constant de numerar pentru a-şi putea desfăşura în continuare activitatea curentă. Debitorul, în urma finanţării facturii, este obligat ca la scadenţa acesteia să plătească direct în contul factorului, în baza notificării de cesiune primită.

Ce este scontarea şi cum funcţionează

Scontarea este o altă operaţiune de creditare pe termen scurt, care permite IMM-urilor să evite decalajele între încasări şi plăţi şi să încaseze pe loc contravaloarea biletelor de ordin şi a CEC-urilor, înainte de scadenţă. Această soluţie de finanţare nu îndatorează suplimentar compania, ci din contră, te ajută să eviţi fluxul numerar încetinit sau chiar blocat din cauza termenelor de plată şi să asiguri o acoperire imediată a lichidităţilor şi un cashflow predictibil. De asemenea, ştim cu toţii că atunci când conduci o companie mică sau mijlocie aflată la început de drum şi achitarea plăţilor se realizează din ce în ce mai greu, oamenii încep să privească cu suspiciune business-ul tău. Şi în această privinţă scontarea se dovedeşte a fi un sprijin de nădejde, întrucât dincolo de faptul că îţi permite să transformi instrumentele de plată în numerar, te ajută să îţi menţii şi reputaţia şi notorietatea pe piaţă şi chiar să îţi plăteşti furnizorii pe loc sau în avans, beneficiind în acest mod de discount-uri.

La fel ca şi în cazul factoring-ului, finanţarea prin scontare implică 3 actori principali – factor, aderent şi debitor cedat – mecanismul de funcţionare fiind acelaşi. Singura diferenţă în cazul acestui serviciu este dată de documentele pe baza cărora primeşti banii, şi anume bilete de ordin sau CEC-uri.

Profită de beneficiile de a fi client OmniCredit

Unul dintre cele mai mari avantaje de care beneficiezi din moment ce alegi serviciile de factoring sau scontare de la OmniCredit este economia de timp. Comparativ cu creditele bancare obişnuite, care presupun o adevărată birocraţie şi întocmirea unui dosar plin de documente stufoase, în ceea ce priveşte produsele financiare oferite de OmniCredit totul este diferit. Indiferent de metoda de finanţare de care are nevoie afacerea ta pentru a rămâne pe linia de plutire, întreg procesul de aplicare şi obţinere a creditării de care ai nevoie este la îndemâna oricărui antreprenor. Totul are loc 100% online, cu un minimum de documente necesare, ceea ce înseamnă că acum nu vei mai fi nevoit să te deplasezi fizic la băncile tradiţionale pentru a putea beneficia de finanţare.

Tot ce trebuie să faci este să îţi creezi cont pe platformă, simplu şi rapid, prin introducerea datelor de identificare şi să accesezi pagina aferentă produsului care te interesează, completând ulterior formularul ataşat şi transmiţând solicitarea spre analiză, urmând ca în numai o oră să primeşti un răspuns. Odată aprobată cererea, banii îţi vor intra în propriul cont în doar 8 ore, datorită tehnologiilor avansate şi complet digitale pe care le foloseşte OmniCredit.

Mai mult, dacă alegi să colaborezi cu această companie, te bucuri automat de soluţii personalizate de finanţare, potrivite pentru nevoile business-ului pe care îl deţii, şi de educaţie financiară şi consultanţă de calitate, dar şi asistenţă permanentă, alături de o echipă de specialişti cu experienţă de peste 15 ani în domeniul financiar-bancar, gata să îţi fie alături mereu.

Ministrul Agriculturii, mesaj pentru românii care și-au făcut rezerve de ulei și de alte produse: „Avem stocuri”...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x