Antena Căutare

Patru companii petroliere din Bulgaria vor fi amendate pentru formarea unui cartel

Dupa ce Consiliul Concurentei din Romania a sanctionat companiile de carburanti 880,5 milioane lei, si autoritatea antitrust din Bulgaria a decis sa amendeze patru mari retaileri de carburanti, potrivit presei locale, citate de Novinite, anunta Mediafax.

Lukoil Bulgaria, Naftex Petrol, Rompetrol si OMV sunt companiile sanctionate pentru pentru formarea unui cartel in vederea cresterii preturilor. In plus, comisia analizeaza si daca Lukoil Bulgaria, controlata de grupul rus Lukoil, a abuzat de pozitia dominanta de pe piata carburantilor.

Sute de soferi au organizat in Bulgaria proteste impotriva preturilor la combustibil, scrie Novinite.

Legislatia europeana privind concurenta prevede ca amenzile pentru cartel sunt de pana la 10% din cifra de afaceri din anul anterior a companiilor implicate.

In Romania, Consiliul Concurentei a sanctionat in ianuarie companiile OMV Petrom Marketing, OMV Petrom, Rompetrol Downstream, ENI Romania, MOL Romania Petroleum Products si Lukoil Romania cu amenzi ce cumuleaza 880,5 milioane lei (205 milioane de euro), reprezentand aproximativ 3% din cifrele de afaceri realizate in anul 2010, in cadrul unei investigatii pe piata carburantilor.

Lehman Brothers a iesit din faliment dupa aproximativ 1.300 de zile... Salariul mediu net in ianuarie: 1467 lei. In scadere cu 137 fata de luna decembrie 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x