Antena Căutare

Pericol de distrugere a cardurilor! Evită să faci această greșeală iremediabilă!

Pe spatele unui card de credit se află o bandă magnetică care stochează date importante, precum numele posesorului, banca emitentă, numărul contului, limita de credit și în unele cazuri chiar creditul disponibil.

Pericol de distrugere a cardurilor! Evită să faci această greșeală iremediabilă!

Aceasta poate fi destul de vulnerabilă dacă este expusă la un magnet pentru o perioadă mai mare de timp.

Datele de pe card nu se pierd de multe ori la un prim contact cu magnetul, ci este uneori nevoie de mai multe astfel de expuneri pentru a face cardul inutilizabil, dar cu siguranță se va întâmpla acest lucru.

Un magnet practic fărâmițează sau rearanjează ordinea particulelor de oxid de fier care stochează datele de pe card, făcându-l inutil. Odată demagnetizat acesta va fi refuzat de orice POS și bancomat. Este de menționat că au existat, deși mai rare, cazuri în care un card bancar a fost demagnetizat din cauza telefoanelor mobile. De aceea este recomandat să încercăm să nu ținem cardul bancar în imediata apropiere a unui telefon mobil.

Dacă vi se întâmplă acest lucru și vă demagnetizați cardul, singura soluție este să vă prezentați la sucursala emitentă și să solicitați un card nou, pentru că, din păcate, cardurile nu pot fi reparate.

CITEȘTE ȘI: Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!

(sursa: Capital)

Sfaturi pentru a intra în noul an cu bani în portofel. Află cum poți să faci economii, acum, în pragul sărbătorilor... Lighthizer: Acordul comercial dintre SUA şi China este ”finalizat în totalitate” şi va dubla exporturile americane...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x