Antena Căutare

Plan de salvare a Europei, de 2.000 de miliarde euro

Presa anglo-saxona a oferit detalii privind un posibil raspuns al Europei la criza financiara.

Potrivit BBC si Telegraph, care citeaza surse apropiate FMI, Franta si Germania studianza crearea unui fond care ar putea atinge 2000 miliarde euro, fata de cele 440 miliarde euro ale actualui Fond de salvare a Europei.

Acest fond, care ar putea fi pus in aplicare in urmatoarele cinci sau sase saptamani, va servi drept scut pentru protejarea altor tari din zona euro (precum Portugalia sau Irlanda) de Grecia. Fondul va permite un „default" ordonat al Greciei, cu o reducere de 50% a datoriei sale, servind, totodata, pentru recapitalizarea sectorului bancar european.

In aceasta dimineata, comisarul european pentru industrie, Olli Rehn, a afirmat, intr-un interviu pentru Die Welt, ca liderii europeni intentioneaza sa doteze actualul Fond de salvare cu instrumente suplimentare, in afara celor decise in iulie anul curent. „Ne gandim la o formula capabila sa confere Fondului mai multa forta", a explicat el fara a intra in detalii.

Citeste si Financiarul

Ion Tiriac: "Si in 2012 va fi criza. Lumea sa se pregateasca sa o mai duca in spate"... Valeriu Tabara: Romania are o capacitate de export de 4 milioane tone de grau in acest an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x