Antena Căutare

Planul Urbanistic Zonal al statiunii Mamaia a fost anulat

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea, a avut castig de cauza in procesul cu autoritatile locale din Constanta privind ilegalitatea planului urbanistic zonal (PUZ) al statiunii Mamaia, potrivit unui comunicat al MDRT.





PUZ-ul nu avea, asa cum cere legislatia in vigoare, avizele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, ale Serviciului Roman de Informatii si ale Directiei Apelor Dobrogea-Litoral si nu detinea procesul-verbal de delimitare a zonei costiere.

Din cauza haosului care domneste in dezvoltarea urbanistica a litoralului, legislatia in domeniu a fost completata astfel incat planurile urbanistice zonale nu vor fi doar avizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, asa cum prevedeau vechile reglementari", este mentionat in comunicat.

Prin modificarile legislative aprobate in luna februarie 2011, pentru zona de litoral, care are un caracter strategic din punctul de vedere turistic si al mediului, precum si al sigurantei, fiind vorba despre o frontiera, pentru asigurarea conditiilor de dezvoltare durabila, a fost introdusa o noua categorie de documentatii de urbanism, cu caracter director si reglementator, care se aproba prin Hotarare de Guvern.

Va reamintim ca in data de 29 noiembrie 2010, prin sentinta 1547, Tribunalul Constanta a anulat HCLM 302/2009, prin care fusese aprobat PUZ-ul statiunii Mamaia. Actiunea a fost introdusa de IJC, la Tribunalul Constanta, la finele lunii iulie, anul trecut, ca urmare a controlului efectuat de inspectorii IJC la Primaria Constanta, la data de 15 aprilie 2010.

La acel moment, reprezentantii IJC au constatat o serie de neconformitati in aprobarea PUZ-ului, acesta fiind aprobat in lipsa avizelor de la Ministerul Turismului, MAPN, MAN, MI, SRI si de la DADL. In plus, a fost constatata si lipsa procesului verbal de delimitare a zonei costiere.

In data de 30.06.2010, IJC a facut plangere prealabila impotriva Consiliului Local ,,privind aprobarea PUZ Mamaia". Fata de situatia constatata in urma controlului, in plangere se solicita ,,revocarea hotararii Consiliului Local privind aprobarea PUZ sau, daca revocarea nu mai este posibila, anularea acestei hotarari".

Municipalitatea nu a luat nicio masura in acest sens, ba mai mult, a continuat sa emita autorizatii de construire pentru Mamaia.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

BCR a lansat un ,,Facebook“ pentru microintreprinderi... UniCredit CAIB: Daca oferta Petrom se va adresa doar capitalelor financiare clasice, exista riscul sa nu fie subscrisa i...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x