Căutare Live

Polonia conditioneaza semnarea "pactului bugetar" pentru salvarea euro

Premierul Donald Tusk a amenintat ca Polonia nu va semna "pactul bugetar" european daca nu va fi asociata procesului decizional.

"Daca Polonia nu va obtine statut de participant la reuniunile zonei euro, ceea ce ne-ar oferi sentimentul ca suntem implicati in procesul decizional, ne va fi dificil sa semnam pactul bugetar", a declarat Tusk, subliniind ca „nu vom accepta o asemenea configuratie".

"Polonia trebuie sa participe la procesul decizional referitor la activitatile si functionarea pactului bugetar (...) Dar in cazul in care constatam ca solutiile propuse nu ne garanteaza un rol veritabil, nu vom semna acest pact", a mai spus Tusk.

Parlamentul European a votat, pe 18 ianuarie, o rezolutie potrivit summit-urile din zona euro trebuie sa fie deschise tarilor ce urmeaza sa treaca la moneda unica.

Foto: Intactimages

Bicicletele Pegas au devenit o afacere de succes pentru patru tineri intreprinzatori... Primaria Sectorului 3 prinsa cu "licitatia in sac" de CE!...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri