Antena Căutare

Preţurile petrolului au scăzut cu 2%, la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, pe fondul creşterii numărului deceselor provocate de coronavirusul din China

Preţurile petrolului au scăzut luni cu 2%, la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, pe fondul creşterii numărului de decese provocate de coronavirusul din China, care a dus la reducerea călătoriilor şi a alimentat aşteptările privind încetinirea cererii de ţiţei, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent a scăzut cu 1,37 dolari, respectiv cu 2,3%, la 59,32 dolari pe baril.

Preţul petrolului de referinţă pe piaţa americană a coborât cu 1,06%, sau cu 2%, la 53,13 dolari pe baril.

Ambii indici au scăzut pe parcursul tranzacţiilor cu peste 3%, la cel mai redus nivel consemnat din octombrie.

Indicii bursieri globali, pe care preţurile petrolului au tendinţa să îi urmeze, au scăzut la rândul lor, investitorii fiind îngrijoraţi de extinderea crizei. Cererea pentru activele considerate sigure, cum ar fi yenul japonez şi titlurile de Trezorerie americane, a crescut.

Numărul victimelor provocate de coronavirusul din China a depăşit 80, iar guvernul chinez a prelungit vacanţa pentru Anul Nou chinezesc până pe 2 februarie, încercând să ţină oamenii cât mai mult acasă, pentru a preveni extinderea în continuare a virusului.

Sursa : news.ro

Indicii bursieri au scăzut la nivel mondial, investitorii fiind îngrijoraţi de impactul economic al epidemiei din China... Importul produselor din China ar putea fi interzis în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x