Antena Căutare

Preţurile petrolului au scăzut luni, în pofida acordului convenit de principalii producători pentru o reducere record a producţiei

Preţurile petrolului au scăzut luni, în pofida acordului convenit de statele membre ale OPEC şi aliaţii organizaţiei, între care şi Rusia, pentru o reducere record a producţiei, cu 9,7 milioane de barili pe zi, transmite CNBC.

Acordul finalizat duminică după discuţii maraton, desfăşurate pe parcursul a patru zile, reprezintă cea mai mare reducere a producţiei de petrol din istorie.

Preţul petrolului West Texas Intermediate a scăzut luni cu 1,54%, la 22,41 dolari pe baril, după ce pe parcursul tranzacţiilor a urcat cu până la 8%.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a închis în urcare cu numai 33 de cenţi, la 31,81 de dolari pe baril.

Grupul de producători, cunoscut sub numele de OPEC+, a propus iniţial ca producţia de petrol să fie redusă cu 10 milioane de barili pe zi, reprezentând circa 10% din livrările de ţiţei la nivel global, dar Mexicul a refuzat să suporte reducerea care îi revenea. Potrivit noului acord, Mexicul va reduce lvrările de petrol cu 100.000 de barili pe zi, faţă de alocarea iniţială de 400.000 de barili pe zi.

Reducerea producţiei de petrol cu 9,7 milioane de barili pe zi va intra în vigoare pe 1 mai şi va fi aplicată până la sfârşitul lunii iunie. Ulterior, reducerea va fi limitată la 7,7 milioane de barili pe zi din iulie şi până la sfârşitul anului 2020 şi la 5,8 milioane de barili pe zi din ianuarie 2021 şi până în aprilie 2022.

Grupul, care reuneşte 23 de ţări producătoare de petrol, se va reuni din nou pe 10 iunie pentru a stabili dacă vor fi necesare noi măsuri.

Preţurile petrolului Brent şi WTI au scăzut cu mai mult de jumătate faţă de nivelurile înregistrate la începutul acestui an, din cauza prăbuşirii cererii provocată de pandemia de coronavirus.

Sursa : news.ro

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut luni la 2,52%... Amazon.com angajează alte 75.000 de persoane pentru a face faţă cererii crescute de livrări la domiciliu în perioada pan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x