Antena Căutare

Producatorii de elctrocasnice reduc intentionat rezistenta aparatelor, de dragul profiturilor

Electrocasnicele de ultima generatie se strica repede, de multe ori imediat dupa termenul de garantie si repararea lor costa cat un produs nou. Producatorii nu au uitat brusc cum sa le fabrice, dar au un plan despre care se vorbeste doar in spatele usilor inchise: o economie circulara, de consum, in care dusmanul de moarte este calitatea.

Aparatele de ultima generatie sunt vandute ca minunatii ale tehnicii, dar multe cedeaza repede. Imaginile din anii '90, cand romanii isi aruncau televizorul doar dupa un derby pierdut de echipa favorita, sunt acum, de colectie. Multe electrocasnice de ultima generatie se arunca pentru ca pur si simplu nu mai merg. Daca au iesit din garantie, este mai ieftin sa iei unele noi decat sa le repari.

Nostalgicii isi amintesc si acum de rezistenta electronicelor de pe vremea bunicii. Singura problema in ceea ce priveste aparatele din vechea generatie sun piesele de schimb care nu se mai gasesc, la fel ca si mesterii.

Amatorii de tehnologie platesc scump pentru orice inovatie. Viata multor aparate e aceeasi cu garantia, iar plangerile curg la Protectia Consumatorului. Numai in octombie, 70 de bucuresteni s-au plans de calitatea produselor abia achizitionate. Cumparatorii ii arata cu degetul pe producatori. Ce nu stiu ei este ca tocmai cei care ar trebui sa fie interesati de un produs bun ii slabesc calitatea, intentionat.

Totul face parte dintr-o strategie bine pusa la punct la nivel mondial. Rezistenta produselor este invers proportionata cu cresterea economica. Cu alte cuvinte, un produs durabil nu ar face decat sa strice planurile societatii de consum.

Cat castiga cel mai bogat agricultor din Romania... Zona euro a intrat oficial in recesiune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x