Antena Căutare

Prognoza pentru cresterea PIB in UE: +1,8%, de la 1%. Romania: -1,9%, de la -0,5%

Comisia Europeana (CE) estimeaza ca rata de crestere economica in UE va fi de 1,8% in 2010, potrivit unui raport dat publicitatii ieri. Estimarea anterioara, realizata in luna mai, indica o crestere de 1%. Comisia caracterizeaza revenirea drept „fragila“, pentru ca gradul de in­cer­titudine este mare, iar evolutiile sta­telor membre nu sunt asemanatoare. Cifrele se bazeaza pe proiectiile referi­toa­re la Franta, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Spania si Marea Britanie, care formeaza impreuna 80% din PIB-ul Uniunii. In Romania, guvernul are ca varianta de lucru o scadere economica de 1,9%, dupa o estimare initiala de -0,5%.

Proiectia de crestere economica pen­tru zona euro este de 1,7%. Esti­marea privind inflatia este de 1,8% pentru UE si de 1,4% pentru zona euro.Bruxelles-ul justifica decizia de a imbunatati proiec­tiile prin performantele mai bune inre­gistrate in prima jumatate a acestui an de economiile analizate.

Cresterea a fost puternica mai ales in al doilea trimestru, alimentata de cererea interna. CE a ur­cat, de asemenea, estimarea de crestere in cazul Germaniei (de la 1,2% la 3,4%), pentru Franta (de la 1,3% la 1,6%), Italia (de la 0,8% la 1,1%), Olanda (de la 1,3% la 1,9%), Polonia (de la 2,7% la 3,4%) si Marea Britanie (de la 1,2% la 1,7%). In cazul Spaniei, Executivul european an­ti­ci­pea­za o scadere eco­no­mica de 0,3%, fata de prognoza initiala de 0,4%.

Rehn: Sunt necesare reforme structurale

Olli Rehn, Comisarul european pen­tru pentru afaceri economice si mone­tare, a remarcat tendinta de revenire, dar a su­bli­niat ca prioritatile trebuie sa fie in conti­nuare obtinerea stabilitatii finan­ciare si continuarea consolidarii fiscale.

Tot articolul, in Financiarul

Compania Petrom majoreaza preturile la combustibili... Piata de case din Bucuresti, cea mai „deflationista” din Europa in sem. I...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x